Nu gäller Gelfe

Imorgon spelar HBK sin nästa match i Allsvenskan. Det är Gelfe som kommer på besök till Örjan. HBK har genom att ge bort lite fribiljetter försökt få lite mer folk till Örjan imorgon. Hittills har ju publiksiffrorna inte varit något vidare. Och jag är tyvärr rädd man inte kommer att jubla över publiksiffran imorgon heller. Matchen börjar vi vilket fall klockan sju.

 

Gelfe är precis som vilket annat lag i Allsvenskan väldigt svåra att placera. Man ligger i just nu mitten av tabellen, med en poäng mindre än HBK. Men Gelfe är absolut inget lätt lag, utan är och har alltid varit ett starkt kollektiv som är väldigt tuffa att möta. Man har också den allsvenske skytteligaledaren Alexander Gerndt. Honom plus några till gäller det att man håller koll på imorgon.

 

HBK hade ingen vidare match i söndags mot Örebro. Baklängesmål och skada inom de första tio minuterna är inte riktigt den start man vill ha på en match. Men ett bakslag efter de två raka segrarna mot AIK och GAIS kändes inte helt oväntat. Men förhoppningsvis så kommer man mer på tårna till matchen imorgon.

 

Som sagt så hade man en ganska tuff match senast mot Örebro. Man kom fel vid Örebros första anfall, och sedan var den dagen förstörd. Kändes inte riktigt som om HBK var riktigt vakna när Örebro gick till attack. Det gäller alltså att man är med redan från första sparken, något som jag hoppas det har tagit med sig till imorgon. Och sedan så tycker jag återigen man var för mesiga i närkamperna. Det kändes inte som om man gav allt i alla lägen, speciellt i första halvlek. Det blev något bättre i andra. Och det känns som ett problem som HBK har haft ett tag. Men med Micke Svensson som assisterande tränare, som inte precis undvek närkamperna, så hoppas jag på en kollektiv förbättring i fortsättningen. Men det gäller ju inte bara att drämma till motståndaren, utan det krävs ju att man går in rätt i situationer för att inte dra på sig en massa frisparkar. Men det är ju ändå viktigt att man ändå ger allt hela tiden för annars kommer man att få det oerhört svårt.

 

Försvarsspelet senast var väl inte hundra, men ändå inte det stora problemet. Visst, första målet går för lätt till och så vidare. Men man släppte ändå inte till en massa lägen under matchen, utan Örebro var ganska effektiva. Däremot anfallsspelet var det si och så med under större delen av matchen. Man hade en riktigt bra period runt tjugo minuter in i matchen då man skapade några lägen, och man hade en ganska bra period fem-tio minuter innan Örebros 3-0-mål. Men där emellan var man ganska uddlösa under större delen. Man låg ganska lågt under större delen av matchen, vilket gjorde att man fick för långt fram när man skulle ställa om, och man fick inga bra omställningar. Sedan var det alldeles för dåliga passningar många gånger under matchen, och det gör ju absolut inte att klaga på underlaget. Så det måste förbättras om anfallsspelet ska bli bättre. Nu lär ju inte planen bli bättre imorgon förvisso, men man ska ändå försöka hålla bollen på marken med någon långboll då och då för att variera spelet.

 

Så nu vill jag se att man är med redan från början imorgon, och ger järnet i alla lägen. För att Gelfe är luriga, och det gäller att se upp.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0