Regerande mästarna imorgon

Imorgon är det besök i kungliga huvudstaden för spelarna i Klubben, eller i alla fall i dess närhet. För imorgon är det dags att möta de som vann SM-guldet i höstas, nämligen AIK. Det kommer att ske på en helt ny plan på Råsunda kl 19. En match som verkar sändas på Canal+.

 

AIK har inte fått den start som man har förväntat mig precis. Hittills har man inte fått till det, och står fortfarande utan vinst. Som regerande mästare har man bara lyckas ta två poäng genom oavgjorda matcher mot Mjällby och Brommapojkarna, båda på Råsunda. Men trots att man har tappat flera tongivande spelare från ifjol så har man fortfarande ett lag som kan spela riktigt bra fotboll. Och deras första seger kommer ju bara närmare och närmare, och Råsunda är ju alltid Råsunda. Och HBK brukar ha det svårt på Råsunda då det inte tagit någon seger där sedan AIK senast kom tillbaka till Allsvenskan. Så HBK kommer absolut att få en tuff match även imorgon.

 

HBK gjorde inte heller någon vidare match i söndags mot Mjällby. Första halvlek var riktigt dålig, och Mjällby kunde få in sina två mål som gav dem seger. För även om andra halvlek var bättre så fattas det sista framför mål. Och då fattades ändå spelare som Patrik Rosengren och Tobias Grahn i Mjällby. Så man klarade inte av att föra spelet lika bra som man försvara sig mot Malmö, något som jag var lite rädd för redan innan matchen.

 

Imorgon vill jag absolut att man visar en betydligt bättre inställning redan från början. För den fattades frän start i söndags, och det är svårt att knäppa på under spelets gång. Lasse fick nog igång dem lite i paus, vilket gjorde att man kom ut och spelade bättre under andra halvlek. Samtidigt så backade ju Mjällby hem och gav HBK chans att anfalla. Och Klubben kom också till lägen som man borde ha satt. Men som jag sa så finns det inte riktigt den riktiga målskytten. Var förvisso gott att Sise fick göra mål senast, och förhoppningsvis så hittar han det nu oftare. Men det känns ändå som det ändå fattas en del för att Sise ska bli en riktig målskytt. Men passningsspelet var också bedrövligt under delar av matchen mot Mjällby, och då framförallt under första halvlek. Det var väl förvisso lite ojämn plan, men Mjällbyspelarna hanterade det betydligt bättre än vad HBK gjorde. Det är också något man får förbättra till imorgon. Det ska ju vara en helt nylag plan på Råsunda imorgon, så förhoppningsvis kan den inbjuda till bra spel.

 

Men även defensiva var sisådär, och även där framförallt under första halvlek. För under andra halvlek så backade Mjällby tillbaka, och hade inget anfallsspel överhuvudtaget nästan. Så under andra halvlek hade man det ganska lugnt. Men under första halvlek gav man Mjällby för mycket yta och gick inte in i duellerna som jag skulle vilja. Förhoppningsvis hittar man tillbaka till hur det såg ut i Malmö förra veckan tills imorgon.

 

Vad det verkar så ska både Anel och Robin vara redo för match imorgon och är med i truppen. En trupp som ser likadan ut som de senaste matcherna. Så nu är det dags att ta på sig blåstället och kämpa matchen ut imorgon.  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0