Tredje matchen på en vecka

Det var inte mer än tre dagar mellan de två matcherna mot Mjällby och AIK, och nu är det alltså inte mer än fyra dagar mellan matchen mot AIK och matchen imorgon mot GAIS. Man är alltså inne i en lite intensiva period just nu. Matchen imorgon är då en hemmamatch mot de grönsvarta från Göteborg. Matchen startar klockan tre.

 

GAIS kommer till Örjan med två raka segrar i bagaget, dessa mot Gelfe hemma och Örebro borta. Och det verkar även som stjärnan Wanderson har börjat hitta rätt igen, vilket säkert är ganska viktigt för GAIS. Och GAIS är alltid luriga och HBK har faktiskt inte vunnit hemma mot GAIS sedan guldåret 2000. Så det kommer definitivt krävas att HBK ger allt imorgon för att kommer bli tufft.

 

HBK fick ju till sist med sig alla poäng på Råsunda i onsdag. Och det var ju en match som var i mycket lik matchen i Malmö en dryg vecka innan. Men HBK har ju verkligen varit en berg‑och‑dal‑lag hittills som verkligen har blandat prestationerna, för matchen innan mot Mjällby var ju inte bra alls. Så man får se vilken sida spelarna i Klubben vaknar på imorgon.

 

Matchen senast var som sagt ganska lik hur man spelade mot Malmö med hela tiden press på bollhållaren och en ganska låg backlinje. Och precis som då så kunde inte motståndarna skapa så mycket, utan man hade hyfsad koll på läget. Det man släppte till var mestadels inlägg, och det var nog också enligt planen då Lasse ansåg det bättre än lägen central och skott därifrån, vilket ju låter vettigt. Och med två mittbackar som är ganska hyfsade i luften så lyckades man hålla koll på alla höga bollar. Men visst blev det en del lägen som ändå blev ganska farliga, men tack vare viss oförmåga framför mål för AIK och bra spel från Kalle så blev det inte så många lägen som blev riktigt farliga. Men det skulle inte förvåna mig om backlinjen ligger lite högre imorgon då det lär vara HBK som ska försöka styra spelet, med GAIS som bortalag låter HBK ha spelövertaget, och satsar mer på omställningar. Men då gäller det att man fortsätta hålla skärpan uppe och inte ge GAIS-spelarna för mycket yta.

 

Offensivt så får vi se om man klarar av att spela bättre än vad man gjorde mot Mjällby, då man också skulle styra spelet. Men det slutade ju med att det var Mjällby som var det bättre laget första halvlek, och sedan gav HBK lite utrymme i andra då de backade hem. Det gäller att har ett varierande spel, så man inte blir lättlästa. Så man bör alltså variera mellan korta och långa bollar, men kanske framförallt så ska man ju försöka hålla bollen på marken. Förhoppningsvis så kan man på så viss luckra upp GAIS försvar. Kan man också få in en del folk i och runt straffområdet så kan man ju ställa till en del, och kanske snappa upp någon retur. Och sedan så är det ju fortfarande inte någon som verkligen har visat den riktigt målkänslan, utan det är ju fortfarande något man letar efter. Så det gäller precis som i försvaret att man håller uppe skärpan i offensiven för att kunna ta vara på lägena.

 

Så ett nyckelord tills imorgon tycker jag är skärpa, både offensivt och defensivt. Också kämpaglöda matchen igenom förstås.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0