Seger i slutminuterna

Klockan skulle snart komma upp i 90 minuter, då det avgörande målet kommer. Det är HBK som gör det, och kan vinna med 1-0. Det var väl inte det vackraste, men lika mycket mål som vilken annat mål.

 

Lasse hade ändrad om lite i startelvan tills idag, så att det såg såhär ut:

Kalle Johnsson

Ryan Miller, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Christian Järdler

Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén

Alexander Prent, Emir Kujovic, Marcus Olsson

Emil Salomonsson

 

Det var som sagt en helt ny gräsmatta på Råsunda, så vilket inbjöd till fint spel. Men något vidare spel tycker jag inte det var i början precis. Men det var ändå AIK som tog tag lite i taktpinnen som hemmalag, med HBK då försökte mer ta sig fram på omställningar. Och det funkade väl ganska hyfsat ändå för HBK. För AIK skapade inte så jättemånga riktigt farliga lägen, med HBK kunde sticka upp då och då skapa lite oreda i AIKs backlinje. Sen som sagt var inte spelkvalitén den bästa, utan det märktes att det var två lag med inte riktigt den bästa formen. Men de två målvakterna fick ändå visa upp lite, och den som visade sig bäst var Kalle som kanske inte gjorde så många jätteräddningar. Men Tomi Maajona på andra sidan visade sig inte riktigt stabil, och höll bl a på att tappa in ett skott av Emir från längt håll. Men det stod i alla fall 0-0 i paus.

 

I andra så började AIK få lite mer luft under vingarna, och tog över spelet mer. Man testade också Kalle några gånger, men det var inte så speciellt ofta det blev riktigt farligt nu heller, utan AIK-spelarna misslyckades ofta när de började närma sig mål. HBK gick nu ännu mer över till att kontra, och kom väl bara upp sporadiskt. Men det blev ofta farligt när man trots allt kom upp. Efter nästan en timme byttes Prent ut, och in kom Görlitz som alltså startade på bänken. Och direkt började det hända lite mer i offensiven. Bl a tog det inte många minuter innan Görlitz lägger en boll framåt till Emil som inte riktigt får fart på skott från dålig vinkel. Lite drygt tio minuter efter att Görlitz kom in så kom också Sise in, och Mackie fick gå ut. Det innebar att man efter lite positionsbytet ställde upp precis som man har startat alla andra matcher med Sise på topp och Emil, Emir och Görlitz på det offensiva mittfältet. Matchen tände till lite framåt slutet av matchen då AIK började bli lite mer desperat försökte få in bollen, vilket också bjöd HBK på lite mer yta när det kom fram. Och med bara lite mer än fem minuter kvar gör HBK sitt sista byte då Emir får lämna planen, och Anselmo kommer in. Som sagt så började AIK pressa på rätt bra nu. Men med bara minuten kvar till full tid ungefär så får HBK frispark ute på högersidan på offensiv planhalva. Och efter att Maanoja försökt boxa bort bollen kan Saevarsson drämma till. Och efter touch på en AIK-spelare så letar sig bollen in i mål. Kanske inte var helt rättvist, men såklart ändå riktigt skönt. Sedan försöker AIK panikartat försöka få fram bollen, men det leder ingenvart. Utan istället kan HBK vinna matchen med 1-0.

 

Det var väl inte undgått någon att HBK kanske inte gjorde någon supermatch idag heller. Men jag tycker ändå man känns ganska stabila bakåt idag, och Johnny fick en del beröm av kommentatorerna på Canal Plus. Men det kändes också som om AIK slarvade bort en del lägen i och med att man inte hade någon skärpa framför mål. Och de gångerna man kom till skott så stod Kalle iväg. Kan väl säga så att jag tycker ju inte mindre att Kalle ska stå efter dagens match. Hans känns mer självsäker och lugn än vad Robin gör. Men jag skulle trots allt tro att Robin när han är helt frisk ändå ses som förstamålvakt.

 

Sedan så tror jag Lasse får svårt att peta Saevarsson efter två senaste matcherna han nu har gjort. Så jag vet inte riktigt hur det blir när Anel kommer tillbaka, vilket jag skulle nästan tro han skulle kunna göra nästa match. För att ingen av Anel, Gus eller Saevarsson har ju gjort bort sig, och de är ju lite olika spelartyper. Kanske skulle man flytta upp någon av dem som den centrala spelaren på det offensiva mittfältet. För att efter dagens match så tycker jag inte att Emir ska starta i nästa match. För han slarvade bort allt för mycket bollar, och misslyckades i princip varje gång han skulle få iväg ett skott. Sedan är det ganska hugget som stucket om vilka som ska få spela sedan. Men jag tycker nog ändå att man ska gå tillbaka till som det har sett ut innan med Emil och Görlitz på varsin kant och Sise längst fram. Kanske kan Mackie slå sig in på någon av positionerna, och kanske skulle man ge Anselmo lite mer tid att visa upp sig. Men jag tycker nog ändå inte att Anselmo ska få starta i nästa match, men få komma in i början av andra halvlek.

 

Då går vi till poängen:

 

Kalle Johnsson                 4 *


Ryan Miller                       3

Tomas Zvirgzdauskas     3

Johnny Lundberg             4 ***

Christian Järdler             3


Jonas G Saevarsson       4 **

Mikael Rosén                  3


Alexander Prent            2

Emir Kujovic                  1

Marcus Olsson               3


Emil Salomonsson        3


Michael Görlitz             4

Joe Sise                        2

Anselmo                       -

Det var alltså inte det bästa matchen HBK har gjort precis, och det var trots allt AIK som var det bästa laget. Men då är det skönt att man för en gångs skull får ha lite flyt och få vinna en sådan match. Nästa match är redan nu på söndag hemma mot GAIS. Det blir alltså tredje matchen på en vecka, se hur HBK klarar det.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0