Andra raka hemma

Imorgon får HBK besök från östkusten. För Kalmar kommer för att möta Klubben på Örjans vall. En match som kanske kan locka någon återstående turist, och förhoppningsvis en hel del andra. I vilket fall som sparkar matchen igång 18.00.

 

Kalmar som hittills i år har legat ganska stabilt i mitten av tabell, med inga större förhoppningar att kunna nå någon av de absoluta topplatserna. Men samtidigt så har man egentligen inte behövt titta ner allt för mycket mot strecken neråt, trots att det bara är fyra poäng ner dem för tillfället. Man hade också tidigare under säsongen haft en längre svit utan förluster, innan den sprack för några omgångar sedan. Så Kalmar är absolut ett lag med stora kvalitéer, och man har spelare som Ricardo Santos, Daniel Mendes, Tobias Eriksson och lagkapten Henrik Rydström för att bara nämna några. Så Kalmar kommer att bli en oerhört svår nöt för HBK att knacka imorgon, så det gäller verkligen att HBK är på tårna redan från början.

 

HBK åkte på ytterligare en förlust senast hemma mot Malmö, med 2-0. Det gjorde inte en inte allt för bra resultatrad den senaste tiden bättre. Fortfarande bara en seger sedan uppehållet, och bara en oavgjord.

 

Det som var positivt senast var att man i alla fall bjöd upp till kamp mot Malmö, och inte åkte på någon utklassning. För Malmö var absolut bättre än vad HBK var, det är inget att hymla om. Och det gällde nästan varje bollkontakt. För nästan varje passning satt bättre hos Malmö än hos HBK. Man hade en betydligt större självförtroende i Malmö. För det är ju något som HBK verkligen saknar, självförtroende. Och det lyser ju igenom överallt på plan. Från valen i defensiven till besluten framför mål. Men självförtroende är väldigt lätt att rasera, men väldigt svårt att bygga upp. Att stärka självförtroendet gör man inte i en handvändning precis. Istället får man ta det bit för bit. Och man behöver positiva händelser för att bygga upp ett självförtroende. Och för det behövs hårt arbete och inställning. Den var ju faktiskt ganska okej mot Malmö. Men det är ofta så, att HBKs inställning är bättre mot de stora lagen. Men mot de mindre lagen brukar ofta de rätta attityden fattas. Det är något som måste förändras omgående, för spelarna måste gå in med hundra procent även mot lagen längre ner i tabellen. Det är ju oerhört viktigt, då dessa matcher kommer att avgöra var HBK hamnar i år. Och då ska man ju börja bakifrån. För defensivt har man varit för feg ibland. Man måste våga trycka till lite bättre. För man är alldeles för snälla ibland. Och det är inget nytt fenomen i HBK. Det är ingen tillfällighet att HBK nästa alltid är ett av de lagen som drar på sig absolut minst gula kort. Man måste våga vara lite tuffare på sina motståndare, utan av vara brutala på något vis.

 

Offensivt måste man också våga mer. Man måste framförallt våga dra sig rakt mot mål, och inte hela tiden drar sig ut mot kanten. Sedan måste man också våga skjuta mer. För skjuter man inte så gör man inte några mål. Sedan måste man lugna ner sig framför mål, för det känns som om man spänner sig alldeles för mycket när man väl kommer till lägen, och därför missar man. Och om man nu ändå drar sig ut på kanten så måste inlägg bli bättre. De är för få av alla de inlägg som slås som är bra, utan de är för många som blir för dåliga och som försvaret lätt kan ta hand om. Så det måste förbättras, plus att man måste löpa hela tiden. Det har känds för stillastående under vissa matcher, och då är det inte lätt att få till något kreativt spel. Så det är lite hårdare tag, mer spring i benen och viljan att våga som behövs imorgon för att man ska rå på Kalmar.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0