Åter en blöt hemmaförlust

HBK klarade ju inte går att få med sig några poäng mot Malmö efter att resultatet blivit 2-0 till Malmö. Men ska man vara helt ärlig så var det väl inget resultat som stack ut.

För det märktes redan från början som jag skrev igår att det var Malmö som hade lugnet och självförtroendet och kunde ta sig ur knepiga situationer, medan HBK lätt blev lite stressade och tappade snabbt bollen igen när de fick den. Speciellt så var det ute på kanterna Malmö skapade mycket av sitt spel. För Emil och Ryan hade det ganska jobbigt ute på kanterna, då Thydell ofta ganska snabbt blev överspelad och Anel ofta sökte sig lite inåt i plan. Men man kom inte till så jättemånga stora lägen då Zvirre och Johnny ganska ofta kunde stå i vägen när det började hetta till. Samtidigt så kunde HBK då och då ta sig framåt i plan och även de komma till chanser. Så det var absolut Malmö som höll i taktpinnen, men HBK var nästa lika farliga till en början som Malmö. Och sedan hettade det ju till på ett par hörnor, något som ju inte riktigt har varit HBKs starkaste område tidigare i år. Men idag så hade man då säkert en ganska inövad variant där klungan ska försöka ta med sig sina motståndare in mot mål, och på så vis få en spelare helt fri i bortre delen av straffområdet. Och man var ju så när att det gav resultat också, men Ryans skott gick klockrent i stolpen. Och även nästa hörna blir farlig då den efter att gått förbi gröten gick utanför stolpen. Då kändes det inte alls omöjligt att HBK faktiskt skulle kunna ta ledningen. Man hade också haft några chanser tidigt i matchen, men där bollen inte alls studsat med HBK-spelarna, framförallt inte Marcus Olsson som fick felträff ett par gånger. Och sedan så trodde man ju att det var mål när Saevarsson stötte in bollen. Men det var avblåst. Oerhört bittert då det ju hade varit riktigt gott med ledning där. Men man fick ju ”revansch” sedan då även ett mål av Malmö dömdes bort. Då kändes det faktiskt lite bättre då det var tveksamma avblåsningar på båda målen. Men Malmö skulle ju få in ett mål till slut innan paus. Och vad ska man egentligen säga. HBKarna styr Mehmeti ut mot kanten, men han får till ett bra avslut som är väldigt svårt för Kalle att ta. Var väldigt jobbigt att Malmö fick sitt mål. För HBK brukar vara dåliga på att kunna hämta upp underlägen. Och att nu göra det mot Sveriges ganska bästa lag kändes väldigt tungt, och sedan gjorde ju regnet bara planen svårare och svårare att spela på. Jag kom på mig själv med att redan nu börja räkna in en förlust.

Och precis innan paus så kom ju också Kalles skada. Såg riktigt fult ut då Malmöspelaren ser ut att med flit ge Kalle en riktig smäll, helt rätt med gult kort på honom. Så Robin får komma in, och man har redan avverkat ett byte. Och i paus så gör man ju ett byte till då Baqaj kommer in. Han har väldigt inte jättemycket att jobba med i andra halvlek. Men det känns ändå som en spelare som är på rätt ställe och har ju en bra nick, som tyvärr går rakt på Dahlin i mål. Men han jobbar och sliter hela halvleken. Och HBK börjar ju andra halvlek bättre en de spelade i första halvlek, och skapar lite. Så en kvittering känns faktiskt inte i det läget helt omöjligt. Därför kommer Malmös 2-0-mål som en kalldusch. Och inte heller det målet av Mehmeti är så mycket att säga om. Han står på rätt plats och får till en lyckoträff helt omöjlig för Robin att ta. Sedan är ju matchen definitivt över och båda lagen vill nog sedan bara så fort som möjligt ta sig in i omklädningsrummet för att torka. Så resten blir inte så mycket att skriva om.

Det är ju helt klart så att Malmö var bättre än HBK igår, det är det nog ingen som undgått. Och vad ska man säga, det var ju ingen utklassning i alla fall. HBK hade ju ändå ett par lägen innan Malmös ledningsmål, och några kvitteringschanser. Men bollen studsar ju oftast inte med ett bottenlag, och den gjorde inte för HBK igår heller. Utan i de flesta lägena så kunde Malmö ta sig ur situationen med bollen. Men HBK försökte i alla fall. Så det är egentligen bara att rakryggat säga att Malmö var bättre en HBK och blicka fram mot nästa match, som är mot Kalmar.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"