Besök i palmernas stad

Imorgon ska spelarna i HBK återigen dra på sig matchtröjorna för att spela en allsvensk match. Denna gång är det i den sydligaste stad i Allsvenskan, närmare bestämt Trelleborg. Så det är alltså ett besök på Vångavallen som gäller, i en match som börjar, precis som vanligt en vardag, 19.00. 

 

Trelleborg som startade serie i våras riktigt dålig och var jumbo några omgångar in i säsongen. Men har den senaste tiden verkligen hittat formen och vann båda matcherna i vändningen mot Gelfe. Lägger där till att man vann sista matchen innan uppehållet också så har man alltså tre raka segrar i Allsvenskan, och ligger nu inte mer än två poäng efter HBK. Och med spelare som Mattias Adelstam och Andreas Drugge som har hittat målformen den senaste tiden så kommer Trelleborg att vara riktigt farliga. Och det finns ju alltid en räv bakom Tom Prahls öra. Så det gäller verkligen att HBK är på tårna redan från början imorgon, annars blir det tufft.

 

HBKs start på höstsäsongen har ju inneburit en förlust och en vinst mot Göteborg. För först så fick man ju däng med 3-0 på Gamla Ullevi uppe i Göteborg, för att förra helgen ta revansch och vinna med 1-0. Så det återstår att se hur man ska klara av Trelleborg.

 

Segern senast kändes såklart väldigt skön då det ju är en väldigt tät serie i år. Och spelet imponerade också under bitar av matchen. För det kändes som HBK kom in till matchen med en större tro på sitt eget spel jämfört med t ex matchen i Göteborg veckan innan, där man ju startade ganska darrigt, och också fick ett mål emot sig ganska tidigt. Sedan fick man ju bara jaga. Senast så tog man ju direkt själv tag i taktpinnen, och kunde sedan hålla kontrollen på matchen. Nu är det väl förvisso lite skillnad på hemma- och bortaplan, men man måste våga försöka ta initiativet även imorgon, och på så vis kunna styra skeendet i matchen. Det ska man försöka göra med högre press och på så viss ge Trelleborgsspelarna mindre tid med bollen. Men samtidigt får man ju vara med på Trelleborgs goda form just nu och parera det lite, och kanske falla vid vissa tillfällen och inte ge Trelleborgs snabba anfallare för mycket yta att springa sig fria.

 

Offensivt så vill jag se något liknande som senast. För då fanns det variation i anfallsspelet. Kanske var det lite mycket på en och samma kant. För även om högerkanten var riktigt bra, så måste även vänsterkanten vissa mer. För den var ganska osynlig under stora delar av matchen. Får man igång den kanten också så får man ju ett ännu mer varierat anfallsspel. Men sedan så måste det ju fortfarande finnas någon målskytt framför mål. För senast så var det ju lite en slumpboll som blev mål, och det var ju inte någon offensivt spelare som gjorde det. Det gäller att det är någon av de offensiva får in någon, eller några, bollar och på så viss hittar självförtroendet. För just nu är det ju ganska många som har en liten spärr när man kommer framför mål. Och det finns i princip ett sätt att bli av med det, och det är ju att göra mål. Så där är bara att kämpa på. Och imorgon ska man verkligen ge järnet och bara kriga hela vägen fram till slutsignalen. För det kommer att krävas mycket kämpande.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0