Blöt förlust

HBK hade en tung kväll mot Elfsborg. På en riktigt vattensjuk plan kunde västgötarna gå segrande med 3-1 efter diverse sjabbel. Ska också be om ursäkt för att det inte blev någon inför-inlägg. Detta för att jag har varit bortrest ett par dagar. Den resan gjorde också att jag missade startade på dagens match.

HBK ska ha ställde upp såhär:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Ryan Miller

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Emir Kujovic, Marcus Olsson

Joe Sise

Som sagt så missade jag starten på dagens match, närmare bestämt första 25 minuterna. Och på den tiden hade det hunnit hända en hel del. För först ska Elfsborg ha tagit ledningen efter en hörna som inte Robin lyckas fånga i vätan, en liten målsvaktstavla. Men Elfborg hinner göra ett mål till innan jag kommit på plats, och det är en rejäl målvaktstavla. För bollen studsar över Robin på väg ut och in i mål. Och samband med att Robin rusar tillbaka för att hinna få tag på bollen så skadar han sig, och tvingas byta. In kommer Kalle. Sedan under den halva av första halvlek jag ser så är det helt omöjligt för något av lagen att få till något vidare spel, då det nästan går att simma på plan. Utan det blir lite farlig åt båda håll då bollen studsar med det ena eller det andra laget. Men så kommer en situation inne i Elfsborgs straffområde då Sise faller precis när han ska slå in bollen. Domaren blockar fram det röda korten för Martin Andersson i Elfsborg och pekar på straffpunkten. Det är ju HBKs stora chans att ta sig in matchen. Fram kliver Mackie för att slå straff. Och den oro man har över att just han ska slå straffen visar sig vara befordrad, då han bränner straffen. Och inte heller på returen går bollen in. Det var som sagt ett gyllene läge. Och inte blir det bättre när Elfsborg på tilläggstid i första halvlek kan slå in 3-0 efter att Kalle gjort en snygg räddning men bollen letat sig ut till Denni Avdic som inte gör några misstag. Så det stod 3-0 i paus.

Sedan är hela andra halvlek egentligen en parodi på en fotbollsmatch. Men det känns ändå som om det är HBK som kommer fram till något läge när det väl blir något. Men oftast blir det inte mer än ”nästanlägen”. Efter drygt en timmes tid så gör HBK sina två sista byten. Ut går Görlitz och Anel, in kommer Anselmo och den allsvenske debutanten, 17-årige Kristoffer Thydell. Matchen känns ju egentligen redan över, HBK har ju ingen större chans att komma ikapp. Men den lilla möjligheten blev i alla fall en aning större då Emir reducera efter 80 minuter. Men sedan blir det inga fler mål. Utan matchen slutar 3-1 till Elfsborg.

Jättesvårt att sätta betyg, lätt att gynna de defensiva spelarna en sån här matchen, men jag gör i alla fall ett försök: