Det mesta regnar bort…

Gårdagens match mot Elfsborg var ingen rolig tillställning. Delvis för förlusten för HBK, men också för den urusla planen.

 

För det var ju knappt att man kunde kalla det som spelades på Örjans vall igår för fotboll. Det var helt omöjligt för någon att ha en aning om hur bollen skulle bete sig från situation till situation. Det gällde båda lagen. Men skillnaden mellan lagen var att Elfsborg spelade med större marginaler, och stod i bättre positioner. För då man inte kan riktigt få till den bollbana som man har tänkt så får man se till att man har många olika utvägar som möjligt att ta med sig bollen. Och att man hellre spelar väldigt enkelt och kontrollerat än att försöka sig på något som ställer till det. Och det gjorde då Elfsborg. HBK spel kändes mer riskfullt. Man gjorde det lite för krångligt i många situationer, vilket gav Elfsborg en del farligheter. Nu var det väl egentligen inte något av målen som Elfsborg gör som beror på att någon defensivt tar en för stor risk och tappar bollen.

 

Men tycker ändå HBK har ganska bra koll på läget defensivt. Visst har det en del att göra med att HBK spelade större delen av den tiden jag såg igår med en man mer, plus att Elfsborg hade en betryggande ledning och inte behövde anfalla. Men Elfsborg skapade ändå inte så mycket. Offensivt så var det oerhört svårt att skapa något vidare sammanhängande spel. Det var ju mest sporadiska lägen då bollen för en gång skulle studsade åt rätt håll. Men de flesta avsluten var inte av något vidare kvalité. Men sa ändå efter varje skott att det är alltid bra att skjuta, framförallt med gårdagens blöta plan. Men att man lät Mackie slå straffen det fattar jag inte. Kanske har det sett bra ut på träningen, kanske var det ett sätt att försöka höga hans självförtroende. Men i vilket fall så hade jag hellre sett Gus slå straffen. Han har ett bra skott och känns säker. Hade man fått in en boll där så hade det ståt 2-1, och då hade det blivit match av det hela. Nu kunde ju Elfsborg få in 3-0 också innan paus, och i princip stänga matchen.

 

Nä så mycket mer finns det väl inte att säga om matchen. Det var ju svårt att hitta någon riktig strategi att analysera, eller bedöma spelarinsatserna. För det var ju ingen som kunde göra sig rättvis igår. Men Ryan gör återigen en väldigt stabil match det jag såg. Han gör inget exceptionellt, men gör det han ska. Och det är ju det viktigaste. Sedan var det ju ändå positivt att Emir till slut fick göra mål. Det är bara synd att inget av hans två mål i år egentligen har påverkat matchutgången. För hans första var ju 3-0-målet i slutminuterna mot GAIS och då gårdagens reducering med bara tio minuter kvar. Men förhoppningsvis så kan de ändå ge lite självförtroende. Annars var mest positiva Kristoffer Thydells inhopp. Killen är ju bara 17 år gammal. Men han går in med helt rätt inställning att bara kriga, och gör det riktigt bra. Ska bli spännande att följa honom. Men annars finns det väl inte så mycket att ta med sig från matchen, utan bara hoppas nästa match borta mot Åtvidaberg inte blir lika blöt.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0