Efterlängtad seger

HBK kunde idag besegra Kalmar på hemmaplan. Det efter att det blev lite onödigt spännande i slut, men HBK redde ut det och det blev 2-1 till Klubben.

HBK har bytt formation inför förra matchen, vilket gör att laget såg ut såhär idag:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Tommy Jönsson, Ryan Miller

Mikael Rosén

Kristoffer Thydell, Michael Görlitz, Anel Raskaj

Marcus Olsson, Anselmo

Tror Kalmar hade som strategi idag att låta HBK ha spelövertag, och sedan gå på snabba omställningar. Det gjorde att HBK då hade mycket boll till en början i matchen. Och HBK kom ofta fram till anfallsposition, men där tog det till en början ofta stopp. Man kom inte till de riktiga lägena. Kalmar kändes till en början ganska tama, kanske för att man hade den planen som jag misstänkte att de hade, och inte fick utrymme till några snabba omställningar. Istället blev det väldigt sporadiskt Kalmar kom fram, och det blev oftast inte så farligt när de väl kom fram. Istället är det då HBK som börjar mer och mer leta sig fram till lägen. HBK skapar också matchens första riktigt heta chans när Anselmo styr bollen precis över ribban på hörna. Men sedan kommer också Kalmar till en jättechans, då en Kalmarspelare lyckas göra sig fri från Zvirre inne i straffområdet, men bollen studsar upp i ribban. Men bollen studsar rakt ut till en Kalmarspelare som tur är nickar rakt på Robin i mål. Där har HBK verkligen turen med sig. Och bara minuterna senare som kommer första målet. Det är Mackie som ur misstänkt offsideposition kommer helt fri med målvakten, och sätter bollen precis in till bortre stolpen. Såklart oerhört skönt att ta ledningen, och att Mackie får göra mål. HBK får sedan lite extra energi. Och Kalmar kommer väl egentligen inte till så många chanser innan paus. De har något farligt skott men som inte ställer till allt för mycket bekymmer för HBK. Så det stod 1-0 i paus till HBK.

I början av andra så försöker Kalmar flytta upp spelet. Men det fick ganska tidigt ytterligare en kalldusch. För bara några minuter innan på andra halvlek kan Mackie återigen springa sig fri, även den gången misstänkt offside, och lyfta bollen över Wastå i mål, och 2-0 till HBK. Kändes inte helt fel att man fick två måls övertag. Sedan måste ju Kalmar verkligen försöka flytta upp positionerna. Men det är fortsatt HBK som är det bollförande laget och det lag som skapar de farligaste chanserna. Framför allt så är Mackie hela tiden ett orosmoment för Kalmar, och får mycket hjälp av Anselmo. Det gör att ledning känns ganska stabil. Kalmar gör sina tre byten, men dessa får ingen vidare påverkan på matchen. Utan tiden går och HBK fortsätter att vara farliga. Bl a så får Görlitz iväg ett par bra skott, men som inte leta sig in. Så allt känns väldigt stabilt, fram till den 84:e minuten. Då kan Kalmar efter lite sjabbel och att Tommy trillar reducera genom Daniel Mendes. I samma veva byts Thydell ut, och Texas kommer in. Sedan blir det lite nervös i slutet och Kalmar pressar på lite, men kommer inte till de riktiga lägena. HBK gör också ett andra byte minuterna innan full tid då Mackie går ut och Sise kommer in. Men HBK håller undan och kan vinna med 2-1. En välbehövlig vinst.