En poäng i alla fall

HBK kunde inte få med sig mer än en poäng i dagens match mot Åtvidaberg. För trots att HBK tar ledningen kan Åtvidaberg kvittera, och matchen slutar 1-1.

HBK hade gjort några förändringar sedan senast i startelvan, som såg ut såhär:

Kalle Johnsson

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Ryan Miller

Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Anel Raskaj, Marcus Olsson

Emir Kujovic

HBK började väl bäst och tog tag i matchinledningen. Man kom också till matchen första jättechans då en Åtvidabergsback slår nästa knut på sig själv och slår bollen till en fri Anel. Men Anel blir nog ganska överraskad över chansen, och skjuter bollen precis utanför vänstra stolpen, har ni hört det förut. Och sedan börjar Åtvidaberg leta sig framåt i planen. Och Åtvidaberg tar också över spelet och börjar skapa en del lägen, och ett par hörnor. Bl a så har man en frispark som Kalle blir tvungen att tippa över ribban, och en nick som Kalle gör en handbollsräddning med handen på. Men som tur är så är inte Åtvidaberg vassare framför mål än vad HBK är, så man lyckas inte få någon boll. Istället kan HBK ta ledningen. Saevarsson slår ett inlägg som blir för långt. Men Anel lyckas ha fått tag i bollen på andra sidan straffområdet och slår ett inlägg som Saevarsson, som har löpt fram till mållinjen, kan nicka in. Det var väl inte helt rättvist i detta skede av matchen. Men samtidigt så har HBK haft ett par lägen, så man ska absolut skämmas för att man tar ledningen. HBK får också lite energi efter mål och får mer att säga till om. Men man får inte ta med sig ledningen i pausvilan. För precis innan halvtidsvilan så kan Åtvidaberg efter en frispark leta sig fram till en fristående Åtvidabergsspelare som kan nicka in bollen bakom Kalle. Sedan hinner det inte hända så mycket mer under första halvlek. Utan det står alltså lika när Martin Hansson blåser av halvleken, 1-1.

Man gör inga byten i halvlek, utan kör på med samma folk. Återigen är det Åtvidaberg som tar lite av initiativet i matchen. Men HBK har nu mer att säga till om i andra halvlek, och skapar också en del chanser. Framförallt är det Gus som får iväg ett par ordentliga skott. Framförallt så har han en boll i ribban efter en skott från distans. Men även Åtvidaberg har en del lägen som man kunde ha förvaltat. Men det gör man alltså inte. I 70:e minuten så gör HBK ett dubbelbyte. Ut går Mackie och Saevarsson, in kommer Prent och Anselmo. Prent tar högerkanten och flyttar över Görlitz till vänster. Anselmo tar den offensiva mittfältsplatsen, och flyttar ner Anel ett snäpp. Men dessa lyckas inte heller ställa till några större bekymmer. HBK gör ett byte till då man tar ut Emir och tar in nyligen spelklara Guri Baqaj som alltså fick göra debut. Sista tio minuterna blir det ganska öppet spel då båda lagen är missnöjda med oavgjort och går framåt. Det göra att det skapar lite lägen åt båda håll. För HBK så har Gus ett skott från straffområdetslinjen som målvakten gör en bra räddning. I sekvensen efter så försöker Anselmo sig på en cykelspark, men den blir för lös. Dessförinnan hade Baqaj fått iväg ett skott som träffade ett ben och gick till hörna. Men det blir inga fler mål, utan det blir 1-1.