Förlust trots jättechanser

HBK fick lämna dagens match på Vångavallen i Trelleborg med en förlust. För matchen slutade 1-0 till Trelleborg, trots ett par frilägen för HBK.

HBK ställde upp med denna elva idag, med en förändring sedan senast:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Anselmo, Marcus Olsson

Joe Sise

Det var HBK som tog tag i de första minuterna, och hade också första chansen. Det på en hörna som Sise sånär får foten på också kan dundra in bollen, men smiter precis förbi. Och Trelleborg tar sig ganska kvickt in i matchen. Och ju längre halvleken går, ju mer är det Trelleborg som har spelet. Och mitten i halvleken så är HBK riktigt tillbakapressade och kommer ingenvart framåt. Men Robin storspelar bakåt och gör ett antal kvalificerade räddningar. Bl a på en frispark och några skott strax utanför straffområdet. Men det är inget av skott som letar sig förbi Robin, utan han får hålla nollan i första halvlek. HBK sticker emellan med ett skott av Görlitz, men så mycket mer får man inte till under första halvlek. Utan det står 0-0 i paus, med övertaget för Trelleborg.

Inför andra halvlek gör HBK ett byte, då Anselmo går ut och Emir kommer in. Och precis som i början av första halvlek så börjar HBK bättre precis i början av andra halvlek. Och man kommer också till en jättechans. Det är Sise som kommer helt fri med målvakten, men lyckas sätta bollen precis utanför stolpen. Där ska det ju verkligen vara mål. Trelleborg sticker emellan och har en bra period. Men HBK tar ganska så direkt över initiativet igen. Och man börjar faktiskt skapa ett visst tryck, men inte lika stor som Trelleborgs i första halvlek. Bl a så har Sise ytterligare en chans då han nickar, förvisso ganska löst, precis utanför stolpen. Även Johnny kommer fram vid några tillfällen och har ett par lägen med huvudet. Och sedan kommer nästa jätteläge för HBK. Det nästan identiskt med Sises läge då Emir kommer fri med målvakten. Men precis som Sise så skjuter Emir precis utanför stolpen. Två sådana lägen får man ju absolut inte missa. Och precis strax efter det läget så kommer också Trelleborgs segermål. Det är Mattias Adelstam som i den 78:e minuten skjuter från utanför straffområdet, en bit ut mot kanten. Robin är nära att vara på den med den går in bakom honom. Kändes ju väldigt bittert. HBK gör det dubbelbyte inte så långt efter målet, då Anel och Görlitz får kliva av och Prent och Saevarsson får komma in. Men man lyckas egentligen inte skapa något riktigt bra läge de sista minuterna. Utan HBK får istället lämna planen som förlorare efter 1-0 till Trelleborg.