Konstgräs igen…

Imorgon gör HBK troligtvis sitt enda stopp på östgötsk mark i år när man besöker klassiska Kopparvallen i Åtvidaberg för en match mot ortens stolthet Åtvidabergs FF. En arena där man i somras bytte underlag från naturgräs till konstgräs. Och konstgräs är ju något som inte har varit HBK grej i år precis.

 

Åtvidaberg som var oerhört nederlagstippade innan säsongen ligger förvisso på jumboplats. Man har ju inte så många poäng uppåt ändå i årets oerhört jämna tabell, och man har ändå under säsongen visat att man absolut inte är något lag att trampa på. För man skakade ändå om lag som Elfsborg, Göteborg och Kalmar under våren. Och trots att det till slut blev förlust senast mot Gelfe så var man länge med i matchen och gjorde ett par mål. Så det gäller verkligen att se upp för annars kan det göra ont. Och man har också Kristian Bergströms vänsterfot vid fasta situationer som kan ställa till det. Så det gäller att HBK är på tårna imorgon.

 

HBK kommer till morgondagens match med en dålig formkurva just nu, med två raka förluster. För senast blev det ju förlust med 3-1 på Örjans vall vattensjuka plan, och dessförinnan så förlorade man med uddamålet mot Trelleborg. Så det är en lag i behov av självförtroende som kommer till Åtvidaberg.

 

Matchen senast finns det inte så mycket att säga om egentligen. Planens kvalité gjorde det väldigt svårt att få till något vidare spel, och det gällde båda lagen. Men det fanns ändå en skillnad, i alla fall den delen jag såg, i självförtroende. För med Elfsborg trodde på det man gjorde, så kändes HBK mer tveksamma och tog lite dumma beslut. Det fanns inte den självklarheten i det man gjorde utan man tvekade lite. Imorgon måste man redan från början visa stor beslutsamhet och visa att man vill ha bollen och göra något vettigt av den. Man måste också ta för sig ordentligt i närkamperna, och absolut inte vika ner sig de situationerna. För det kommer nog att kunna bli mycket kamp imorgon, och då gäller det att man vinner striderna på plan. Sedan får det inte finnas några funderingar på hur det har gått i de andra matcherna på konstgräs i år. För det måste man ha lämnat bakom sig för länge sedan. Och just att lägga missar bakom sig är något som vissa spelare i HBK måste ha gjort. För det har bränts en del lägen framför mål den senaste tiden. Och en del av dessa lägen har säkert fastna i spelarnas minne, och kan mycket väl ställa till det vid nästa chans man får. Så därför är det viktigt att man i alla fall försöker lägga dessa situationer bakom sig. För det kan räcka med att någon för in något mål och sedan kan det bara rulla på för spelaren. Men som sagt kan det krävas något mål innan man är där.

 

Sedan om man ska se till att vara aggressiva redan från början, och ge motståndarna lite tid med bollen. Man måste väga kliva upp en del och inte bli stående för långt ner i banan. Och kan man med aggressiva försvarsspel och hög press vinna bollen högt upp i banan så har man också en kortare väg fram till motståndarnas mål. Och att man får till ett bättre anfallsspel än mot både Elfsborg och framförallt mot Trelleborg, skapar man möjlighet att komma till lägen. Men då krävs mycket löpningar och kunna hela tiden ge bollhållaren alternativ. Sedan måste man våga ta sig in centralt, och inte hela tiden försöka sig på inlägg. Också måste man våga skjuta, även en bit ifrån. Gör man det och visar upp rätt inställning så har man chans att rubba Åtvidaberg imorgon. Men det kommer krävas att man verkligen ger 100 procent.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0