Malmöpågar på besök

Imorgon spelar HBK nästa match i Allsvenskan. Denna gång är det på hemmaplan, och mot Malmös bästa lag, Malmö FF. En match som man skulle kunna hoppa på lite folk på läktaren, men vädret kan nog dessvärre skrämma bort en del.

 

Malmö är ju en av de två Skånelagen som står lite i särklass i toppen av Allsvenskan. Och den senaste tiden har det jämnat till sig mellan de två lagen däruppe också. Helsingborg hade innan ett litet avstånd ner till Malmö, men nu har Malmö nästan hunnit ikapp Helsingborg som bara ligger en poäng före nu. Det gör man efter en väldigt stark start på hösten, med bara vinster förutom plumpen i omstarten mot AIK. Så där är verkligen en stark lag HBK ska ge sig an imorgon kväll, med spelare som Agon Mehmeti, Daniel Larsson och Guillermo Molins. Så det gäller verkligen att HBK ser upp och ger allt imorgon, annars blir det en omöjlig uppgift. För Malmö kommer komma till Örjans vall imorgon fyllda med självförtroende och kommer inte att ge HBK många chanser.

 

HBKs självförtroende är nog inte alls lika bra. För det har ju inte gått så bra den senaste tiden. Den enda riktiga ljuspunkten sedan uppehållet var hemmasegern mot Göteborg för några veckor sedan. Det gör att HBK för närvarande på kvalplats. Så man har lite att jobba med.

 

Matchen senast mot Åtvidaberg var väl ingen vidare. Det enda positiva var väl egentligen att man inte förlorade, och kanske att man gjorde mål. För det har man ju inte gjort tidigare på konstgräs. Men samtidigt så mötte man Allsvenskans jumbo, som inte har haft konstgräs på sin hemmaplan speciellt länge, bara sedan sommaruppehållet. Så helt bra var det ju absolut inte. För Åtvidaberg är inte av någon superklass precis, utan det var sämre agerande från deras sida både lite här och där. Så då ska inte de få lyckas skapa press mot HBKs mål. För det var ju faktiskt det de gjorde under delar av matchen. Det är inte alls något man ska vara nöjd med i HBK. Defensivt var det alldeles för många misstag och man tillät Åtvidaberg komma fram alldeles för enkelt. Där måste man absolut förbättra sig flera klasser tills imorgon. Man måste ligga mycket tätare på Malmöspelarna och pressa dem betydligt högre.

 

Offensivt var det väl i alla fall en aning bättre en vad de var defensivt mot Åtvidaberg. För även om man missade ett par riktiga bjudningar från Åtvidaberg så komma man fram i några fina uppspel, och höll bollen bra utmed marken. Men det är ju absolut inte så att jag var nöjd med vad man presterade offensivt heller mot Åtvidaberg. Man borde ha kunnat utnyttja att Åtvidabergs backlinje inte alltid kändes helt stabilt betydligt bättre. För det var ändå en hel del bollar som man tappade alldeles för enkelt. Det lite för segt ibland, man behöver ha lite bättre fart i bena tills imorgon. Och det är ju lite en inställningsfråga. Och just inställningen måste man få till imorgon. För det funkar inte att man går in halvhjärtat, vad det än gäller. Det ska vara hundra procent rakt igenom. Man ska springa tills man faller ihop, man ska ge allt i varje närkamp och man ska vara noggrann med varje passning. För det är enda sättet att rubba Malmö. Annars kan man nästan slänga in handduken. Så hundra procent är det som gäller imorgon.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0