Rättvis förlust

HBK kunde inte stå emot Malmö ikväll, utan förlorade matchen med 2-0. Ett resultat som jag inte tror att så många blev överraskade över. Malmö är nog ändå Sveriges bästa lag för tillfället.

Vet inte riktigt hur man ska skriva att HBK ställde upp idag, men ungefär såhär såg det ut:

Kalle Johnsson

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Ryan Miller

Jonas Gudni Saevarsson, Mikael Rosén

Kristoffer Thydell, Marcus Olsson, Anel Raskaj

Joe Sise

Det märktes väl nästan redan från börjar vilket av lagen som trots allt är med och slåss om guldet. Malmö kändes direkt starkare och fick igång ett bättre passningsspel. Man började också ganska så tidigt leta sig fram till lägen. Men man kommer inte riktigt farliga lägena, utan det blir mest halvchanser. Men HBK är inte helt ofarliga de heller, utan det hettar till ett par gånger när man väl kommer upp. Framförallt så är det två hörnor som blir riktigt farliga. Första på en variant där Miller får komma helt ensam i bortre delen av straffområdet. Men bollen går klockrent i stolpen. Sedan är det en till hörna en stund senare som skruvar sig en bit utanför stolpen. Sedan har HBK en boll inne i mål. Det är situation där Sise och Saevarsson är inblandade. Sise får iväg ett skott som Dahlin i Malmös mål får handen på och lyckas hindra bollen från att gå in i mål. Men bollen dimper ner vid mållinjen där Sise petar bollen till Saevarsson som slår in bollen. 1-0 trodde alla, men det visar sig att man har blåst av. Jag vet fortfarande inte exakt varför målet blir bortdömt, men skulle gissa på att Sise är offside när han slår bollen till Saevarsson. Surt att det inte räknades, det hade HBK behövt. Men man fick ett bortdömt mål med sig lite senare, så det jämnade ut sig. För även Malmö får ett mål bortdömt, och denna gång är det definitivt för offside man blåser av. Men även den situationen var tveksam. Men Malmö skulle få sitt mål. För en bit innan paus så får Mehmeti bollen vid kanten på straffområdet slår till. Bollen går välplacerat innan bredvid Kalle i målet som inte kan göra så mycket målet. Tungt då Malmö är det bättre laget och styra mycket av spelet. Sedan brukar ju HBK ha väldigt tungt när motståndarna gör första målet. Och det kändes faktiskt lite som om matchen avgjorde i och med det målet. Och inte blev det bättre precis innan pausvilan. För i en duell mellan Kalle och en Malmöspelare så får Kalle en ful smäll av Malmöspelaren. Det gör att Kalle tvingas avbryta matchen, och att Robin får komma in. Men han hinner knappt komma in innan man blåser av halvleken. Så resultaten i paus var 1-0 till Malmö.

I paus gör HBK ett byte då Sise lämnar och Guri Baqaj kommer in. Och HBK börjar i ett lite högre tempo en vad man hade i första halvlek, och skapar lite lägen för kvittering. Bl a har Baqaj en nick på mål. Men det vill sig inte. Istället kan Mehmeti hålla sig framme igen och sätta 2-0 otagbart för Robin vid stolproten. Och då var ju matchen definitivt över. Sedan slappnar ju Malmö av och HBK får lite mer ytor. Görlitz kommer in istället för Saevarsson. Men man lyckas inte skapa speciellt mycket av värde. Utan Malmö kan stabilt vinna med 2-0.