Tung i Åtvidaberg

HBK fick alltså inte med sig mer än en poäng i gårdagens match mot Åtvidaberg. En missräkning måste man ju säga. Men samtidigt hade det varit ännu värre om man hade förlorat.

 

Efter att jag totalt dömde ut Åtvidaberg efter mötet med HBK i våras så var det intressant hur de skulle bete sig igår. För i våras så skrev jag ju att de inte höll allsvensk klass, och skulle aldrig kunna klara sig kvar i Allsvenskan med det spelet. Jag började ju t o m fundera på hur de överhuvudtaget skulle kunna få in ett mål. Men efter 4-0-segern för HBK så sparkades tränaren i Åtvidaberg, Daniel Wiklund. Och sedan så började Åtvidaberg ta poäng, och t o m vinna någon match. Därför var det väldigt intressant att se hur mycket bättre motstånd de kunde ge igår. Och motstånd gav de trots allt. Eller rättare sagt så fick de ta sig fram alldeles enkelt. För även om Åtvidaberg var flera klasser bättre igår än vad de var i våras, så brister det ibland i kunnandet för dem. Så därför kändes det till en början som om det var bara en tidsfråga innan Åtvidaberg skulle tappa bort sig och ge HBK något jätteläge. Och ett jätteläge skänkte man ju också bort i början av matchen då Anel får ett friläge. Men hela situationen kommer så överraskande att man inte hinner förstå hur bra läge det var innan bollen hade smitit utanför stolpen. Och läget kom nog lika överraskande för Anel. Och det är ju ganska talande också att Anel missar. För det hade antagligen inte en Denni Avdic eller Tobias Hysén gjort. De har det rätta självförtroendet i dessa lägen, och hade kallt slagit in bollen. Men Anel är ingen målskytt, och spelar i en klubb utan självförtroende framför mål. Så han blir förvånad och stressad över läget och drämma bara till bollen så fort han kan. Och så går bollen utanför.

 

Och sedan så börjar ju Åtvidaberg ta sig framåt i banan. Till en början var man ganska lugn, men när man kom gång på gång så började man ändå bli nervös. Och Kalle behöver ju göra några riktigt bra räddningar, plus att Åtvidabergsspelarna slarvade en del när de kom fram till mål. Därför var det oerhört skönt när HBK kunde ta ledningen. HBK har väldigt svårt att vända när de kommer i underläge, vilket hade gjort att de hade känts väldigt tungt ifall Åtvidaberg hade tagit ledningen. Men nu tog HBK ledningen, något som förhoppningsvis skulle ge HBK lite självförtroende, samtidigt skulle Åtvidaberg som den jumbo de är börja hänga lite med huvudet. Och till en början så får HBK lite mer boll och fick en lite ”boost” som kommentatorn sa. Men Åtvidaberg får en frispark precis innan halvtid. Och alla tror att Kristian Bergström ska skjuta därifrån, även Åtvidabergsspelarna verkade det som. Men han slog istället en passning ut mot kanten och på inlägget så kan två Åtvidabergsspelare så fria och bollen nickas in. Kameravinkeln gör det omöjligt att bedöma om de är offside, men jag tror i alla fall inte målskytten är det. Så det går nog inte att skylla på det heller.

 

Andra halvlek sedan är mycket en strid fram och tillbaka då det kändes som HBK fick till mer framåt samtidigt som Åtvidaberg inte riktigt är lika lyckade i andra halvlek. Det gör att det är en väldigt jämn halvlek. Men det är absolut inte något defensivt spel, utan det är två lag som vill vinna matchen. Men det är ingen av lagen som har den riktiga känslan framför mål utan det blir ganska många halvdana försök. Så det är ganska så rättvist resultat med 1-1. Men det är ju inget vidare resultat för HBK, eller något vidare spel. Hade man kommit upp till det spel som man har visat några matcher i år, senast mot Göteborg hemma, så hade man vunnit matchen igår. Det tror jag. Men nu är man alldeles för bekväma i vissa lägen, och defensivt så släpper man till alldeles för enkla lägen. Så även om inte är så farlig än poängmässigt, det är ju så oerhört jämnt så är det absolut det spelmässigt. För om man inte kan slå Åtvidaberg, vilka ska man då slå. Nä, här behövs en ordentlig uppryckning, och det snart. Annars kommer hösten att bli allt annat än rolig.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0