Första matchen mot Espanyol

Ett att ha tränat på ett par dagar nere i Spanien nu så är det imorgon dags för HBK att spela sin första match mot Espanyol. Det är mot deras B-lag, och matchen börjar klockan 12.

 

Vidare information om Espanyol kommer inför matchen mot deras A-lag. Men deras B-lag är med i det vanliga seriesystemet och spelar i Segunda División B, vilket är tredje divisionen i Spanien. Det är ju inte omöjligt att några av de spelare som har varit aktuella för HBK är med i morgondagens match för Espanyol. Däribland Tai, som det inte längre verkar vara lika säkert längre att han kommer att ansluta till HBK. Man har nämligen enligt Hallandsposten omvärderat det hela och värderar nu Thomas förre Tai, och anser sedan att man har två spelare på varje position. Så man vill ta morgondagens match till att se om Tai platser, annars så tänker man nog inte låna honom. Blir det inget med Tai så blir det nog inget lån från Espanyol nu, ifall det inte blir några skador.

 

Men till HBKs lag så är det ju intressant att se vad HBK kan göra på naturgräs och med mer behagligt klimat. Lägret ska ju användas framförallt till anfallsspel, något som har varit svårt att träna hemma. Så det hade ju varit kul om man skulle få till ett bra anfallsspel, och att man fortsätter med sin press och sitt passningsspel. Men det känns svårt att bedöma kvalitén på Espanyols B-lag, vet ju inte riktigt var dem står. Det man kan se på är att Espanyol vann matchen lagen emellan förra året med 2-1, men då låg också premiären en månad längre bort för Klubben. I vilket fall ska det bli en spännande match.

 

Såhär ska HBK ställa upp imorgon:

 

Robin Malmkvist

 

Ryan Miller

Tomas Zvirgzdauskas

Tommy Jönsson

Christian Järdler

 

Michael Thomas

Anel Raskaj

 

Emil Salomonsson

Emir Kujovic

Michael Görlitz

 

Marcus Olsson

 

Bänken: Kalle Johnsson, Per ”Texas” Johansson, Richard Magyar, Jonas Gudni Saevarsson, Alexander Prent, Anselmo och Joe Sise

 

Känns som om detta är ett lag där det är många som kan vara med även i premärelvan. Har för mig att man någonstans sa att den som ska stå premiären även ska stå matcherna i Barcelona och genrepet mot Kalmar, så det kanske är en hint om att Robin rankas först. Sedan så får Mackie Olsson starta sin första match tror jag för året, spännande att se vad han kan göra. I mittlåset så kommer ju Johnny finnas med, men sedan är det nog en kamp mellan Tommy och Zvirre eftersom Markus har varit skadad under försäsongen, så det är läge för dem att visa vem som ska ha platsen.

 

Så då får man alltså chansen att spela på riktigt gräs imorgon, nu får man bara hoppas man tar vara på det.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0