Första segern

Dagens match mellan HBK och Trelleborg blev framflyttad 45 minuter, något som jag inte fick reda på förrän jag var där. Men det gjorde ingenting, då Klubben kunde ta sin första seger för säsongen efter att slutresultatet skrivits till 2-0.

 

Men i matchinledningen så var det Trelleborg som startade bäst. Det genom mycket speed, något som är ganska effektivt skulle jag säga med Texas, Tommy och Zvirre i backlinjen. Man skapade en del chanser och kunde absolut med lite tur ha fått in bollen bakom Kalle. Men det är ingen boll så når så långt. Och från att början bara ganska sporadiskt haft bollen i början, kan HBK en liten bit in i halvleken få bollen mer och mer, och börjar skapa. Till en början känns det lite som om Klubben kommer fram en hel del på tur med bollar som studsar med en lite. Men ju längre halvleken går, ju mer känns det som om spelarna i blått börjar vårda bollen mer och mer, och man skapar en del fina kombinationer. En riktigt fin kombination leder till att Görlitz kan bli fri och kan kallt drämma in bollen bakom Vikor Noring i Trelleborgs mål. Ett mål som bara en stund tidigare känt ganska oförtjänt, men eftersom HBK tagit tag i spelet allt mer, så tycker jag inte alls att man borde be om ursäkt för målet. Resten av halvleken så fortsätter HBK att vara det bättre laget, men det blir inga fler mål.

 

Men inför andra så gör HBK ett par byten då Anselmo och Niclas Johnsson lämnar, och Emir och Kujtim Bala kommer in. Det gjorde att man ställde upp med Sise längst fram, och Görlitz-Emir-Kujtim på mittfältet. Och de femton minuterna dessa fick spela tillsammans i början av andra halvlek spelade HBK ut Trelleborg, och kunde lätt ha gjort ett par tre mål. Bl a frispelades Sise, med lyckades med konststycket att missa bollen totalt. Så det blev inga mål under denna perioden. Och när Görlitz bytte efter timmens spelad med Richard Magyar, vilket gjorde att Miller gick upp som högermittfältare och Magyar blev högerback, så började HBK tappa sitt initiativ och Trelleborg kom in i matchen allt mer. Men man skapade inte så mycket i Trelleborg förrän i slutet då man hade ett par farliga chanser. Fast man lyckas inte överlista Kalle, utan i stället kan HBK ta sig fram till Trelleborgs mål, och efter ett bakåtpass kan Emir slå in slutresultatet 2-0. Efter det händer egentligen ingenting förrän domaren blåser av matchen, och HBK har lyckas tag sin första seger för i år.

 

Jag var lite orolig i början då det inte så speciellt bra ut från HBK om jag ska vara ärlig. Trelleborg fick ta sig fram alldeles för enkelt, och man slog bort alldeles för mycket bollar. Men sedan tror jag att man höjde sin press en del, och det gav utdelning då Trelleborg blev mer stressade och slog bort bollar, vilket gjorde att HBK lättare kunde leta sig fram till lägen. Och som jag sa så kändes det som om man till en början mest hade tur när man fick med sig bollen. Men man höjer sig någon nivå under slutet av halvleken, och lyckas ju också ta ledningen. Sedan så har man ju då en riktigt bra period i början av andra halvlek då Emir och Kujtim kommer in med mycket energi. Speciellt Kujtim blev jag imponerad av, han visade inga tecken på hur orutinerad han är. Men när Görlitz försvann, som idag visade att han är en klass för sig, gick ut och Miller tog över på högerkanten så gick nästan allt genom Kujtim, som förvisso gjorde det bra, men man tappade trots allt. Men man håller ju ändå ihop det, och lyckas ju också gör ett mål i slutet. Så från att vara väldigt tveksam i början, gick det till att jag tycker att man absolut ska vara nöjd med dagens match.

 

Då kommer vi då till att ge betyg, från samma skala som vanligt:

 

Målvakt

 

Kalle Johnsson                  2,5

Kalle gör en helgjuten insats idag, utan att egentligen behöva göra några vidare räddningar. Har pondus och vågar ge sig utanför linjen, något jag hoppas fortsätter.

 

Backlinjen

 

Ryan Miller                       2,5

Gör en stabil insats utan att gör det där lilla extra. Har det lite tufft i början av matchen, och för inte så mycket gjort som mittfältare. Men har gör några fina ingripande.

 

Tomas Zvirgzdauskas      2,5

En ganska bra insats från Zvirre idag. Han håller positionen bra. Men som vi vet så gör det ju inte alltid så fort, men han vet ju om det.

 

Tommy Jönsson                2,5

Tommy gör det ju också okej. Gör några riktigt bra brytningar, men samtidigt så blir man lite orolig ibland.

 

Per ”Texas” Johansson    2,5

Det är Texas inställning och sitt eviga kämpande som ger honom hans betyg. För han teknik är det ju lite si och så med.

 

Defensiva mittfältare

 

Jonas G. Saevarsson         2,5

Saevarsson kämpade och slet som vanligt, och han vinner en hel del bollar. Men samtidigt så känns det ibland som om han inte riktigt räcker till.

 

Mikael Rosén                     3,0

Gus tycker jag gör en riktigt bra match faktiskt. Sliter och kämpar, och har lite mer tyngd är vad Saevarsson har.

 

Offensiva mittfältare

 

Niclas Johnsson                  2,0

Niclas gör en godkänd insats. Men det märktes att han inte riktigt är van vid positionen, även om han har egenskaper i det offensiva som funkar som mittfältare. Tycker ändå man borde låta honom få vara högerback framåt.

 

Anselmo                             2,0

Var lite som jag sa redan innan, Anselmo är inte gjord för denna positionen. Han är ju en målskytt, och inte den som ska spelfördela. Han är alldeles för klen för denna positionen.

 

Michael Görlitz                   3,5

Finns inget annat att säga att än han spelar i en egen liga. Går in och bara imponerar, väldigt svår att stoppa.

 

Anfallare

 

Joe Sise                              3,0

Sise börjar hitta tillbaka till det vi såg förra året. Stark, teknisk och snabb. Riktigt jobbig att möta.

 

Avbytare

 

Emir Kujovic                       3,0

Emir har börjat hitta sig till rätta som offensiv mittfältare. Hans samspel med Sise blir bara bättre. Skulle förvisso vilja se honom som anfallare någon gång.

 

Kujtim Bala                        3,0

Dagens positiva överraskning. Är väl andra gång han spelar i A-laget, och går bara in och kör. Hans speed, vänsterfot och respektlöshet gör att det inte skulle förvåna mig ifall han får en del speltid i Allsvenskan.

 

Richard Magyar                 2,0

Är ju bara lärling, men gör ju ändå sitt andra inhopp i A-laget för året. Och trots att han egentligen är mittback så gör han det okej som högerback, är nog någon som man tror mycket på.

 

Det var ett bra resultat såhär bara en månad innan man möts igen i Allsvenskan. HBK fick gör ett par mål och lyckas för första gång i år hålla nollan. Nu är det bara en träningsmatch, hemma mot Trollhättan nästa lördag, kvar innan man åker till Barcelona för att sätta det sista innan Allsvenskan.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0