Målfest för HBK

För ganska exakt ett år sedan mötte HBK alltså Espanyols B-lag förra gången. Då blev resultatet 2-1 till Espanyol. Igår fick HBK verkligen revansch… Matchen slutade hela 8-1 till HBK.

Matchen började riktigt bra för HBK, som ska ha haft en 2-0-ledning redan efter nio minuter. Först ska det ha varit Emir som efter samspel med Mackie kunde sätta 1-0 efter ett skott utanför straffområdet. Sedan var det Mackies tur efter att Emil hade gjorde en lång rajd på högerkanten och slått in en boll på djupet som hade hittade Mackie. 3-0-målet ska Görlitz ha gjorde, även han framspelad av Emil, genom att dragit en back och satt bollen i bortre hörnet. 4-0 kom också innan paus då en försvarsspelare ska ha stöt in en hörna av Emil. Det innebar att HBK ledde med 4-0 paus, och Emil ska ha varit ibland i tre av de fyra målen.

I paus ska Sise ha kommit in, och nästa direkt gjort 5-0 efter framspelning av Anel. Sise ska även ha varit inblandat i nästa mål, och han ska ha tagit sig förbi tre man och serverat Emir till sitt andra mål. Espanyol hann i mellan med ett mål innan Anselmo också ville vara med i målkalaset, och gjorde både 7-1 och 8-1. Första ska ha kommit efter ett högerinlägg, och andra efter han dragit två man plus målvakten och satt bollen ur dålig vinkel.

Nu kanske det inte var riktigt bästa laget Espanyol ställde upp med:

”Fem-sex spelare i deras lag spelar kontinuerligt i deras andralag. Jag tycker att det var sämre idag än när vi mötte dem förra året även om det inte var så stor skillnad ute på plan”, säger Lasse.

Men den stora anledningen till resultatet ska enligt Lassa ha varit HBK effektivitet, och fart:

”De tre första skotten går in där "Michi" Görlitz satte sin rätt upp i krysset och sen skulle "Zvirre" nicka in en hörna när de slog in den själva i eget mål. I paus tyckte vi att 4-0 var fantastiskt - och så gjorde vi fyra till i andra. Det är jättebra att vi inte slog av på takten”

”Det gick oerhört fort när vi anföll. Det vi har jobbat med på träningarna visade resultat nu. Våra omställningar framför allt i anfallsspelet gick mycket snabbt, ändå missade vi kanske den bästa omställningschansen. Det är viktigt att det går fort.”

”Våra fyra offensiva spelare i första halvlek; Emir, Michi, Mackie och Emil, sprang sönder dem. Sen tar vi in Joe som gjorde mål direkt och sen spelade fram till sexan. Anselmo kommer in och gjorde de två sista målen. De spelare som gjorde målen är de som ska göra dem, och det är oerhört viktigt.”

En go seger hur det nu var med kvalitén på Espanyol. Nu tror jag inte de var så dåliga egentligen, utan att de bara, som jag läste, tappade intresset efter typ 3-0, och att de sedan rann iväg. Men en seger är alltid en seger, och att man ändå lyckas göra åtta mål, känns nog gott. Det hade nog känns bra även efter att ha gjort åtta mål på t ex en division fyra lag i Sverige, bara för att jämföra. Sedan får ju alla de mest offensiva spelarna göra mål, vilket också är positivt. Fast jag vill ju inte heller dra allt för höga växlar över matchen, jag säger det igen, det är ju skitsvårt att få någon riktig uppfattning om Espanyol kvalité. Men slutresultat blev i alla fall 8-1, så mycket är säkert.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"