Nyförvärv nära

De senast dagarna har ändrat lite på hur jag trodde HBK skulle värva innan Allsvenskan började. Jag trodde ju att det skulle komma in ett par, tre spelare från Espanyol under HBKs träningsläger i Barcelona. Men till och börja med så har man ju Michael Thomas provträning, som för övrigt var med i dagens B-lagsmatch mot Helsingborg. Sedan kommer det idag fram att man är ytterst nära att få ett nyförvärv klart. Det är förvisso från Espanyol, men som sagt så trodde jag inte det skulle komma någon därifrån förrän i slutet av månaden när HBK är i Barcelona. Men om allt går som det ska så ska Espanyol-spelaren komma till Halmstad redan på söndag eller måndag. Såhär säger Lasse om honom till Hallandsposten:

   ”En riktig klasspelare som är lika bra med båda fötterna och som kan användas både som balansspelare och i någon av de tre offensiva mittfältspositionerna. Och dessutom en riktigt trevlig kille.”

 

Spelaren som är på gång heter egentligen Taianan Imbere Linhares Welker, men kallas Tai. Han är en 22-årig brasse som kom till Espanyol i somras. Har även meriter från både U19- och U20-VM för Brasilien, vilket inte är illa. Det är lite pappersstrul som gör det möjligt för HBK att låna honom.

 

Tai kommer från början ifrån södra Brasilien och Porto Alegre, och Internacional och Gremio, innan han via slovakiska FC Senec kom till israeliska Maccabi Netanya 2007. Två år senare så var han klar för bulgariska CSKA Sofia, med p g a ekonomiska bekymmer blev det ingen längre visit, utan han återvända hem till Brasilien. Men sedan i somras så var förutom Espanyol bl a Villareal och några Serie A-klubbar ute efter honom, men det blev alltså Espanyol.  

 

Men p g a administrativa problem från det brasilianska fotbollsförbundet så dröjde det innan kunna det debutera för Espanyol. Och eftersom Tai verkar ha enorma krav på sig själv och hade tänkt sig att ta en plats direkt, och inte gjorde det så låste det sig lite för honom. Så för att få spela A-lagsfoboll, och få honom att hitta tillbaka till sin nivå, var det egentligen tanken att hans skulle bli utlånad till belgiska Lokeren. Men det blev efter krångel ingenting med det, och sedan stängde transferfönstret för det flesta länderna. Men fönstret är ju fortfarande öppet i Sverige, vilket gjorde att HBK blev det bästa alternativet för en utlåning.

 

Så förhoppningsvis så ska han, det om allt ger som tänkt, var i Klubben när nästa vecka börjar. Ordförande Broström är nöjd med övergången:

   ”Den visar att samarbetet med Espanyol verkligen kommer att bära frukt för det här är en spelare som vi aldrig hade haft en chans på i normala fall.”

 

Det känns ju väldigt spännande med Tai måste jag säga. Det är ju inte allt för många som har spelat UVM för Brasilien precis. Sedan känns det rätt bra med en mittfältare som förhoppningsvis kan bli lite av en playmaker, vet ju inte riktigt exakt vad han är för speltyp förutom att han ska vara bra med fötterna. Sedan har man ju redan varit i Europa ett tag trots sin unga ålder, och har meriter från olika länder och spelstilar. Sedan ska ha efter sina år i Israel tala flytande engelska, vilket ju är ganska ovanligt bland brasilianare. Detta gör ju att han ska ha letar att ta sig in i gruppen. Sedan tänkte både jag och farsan, redan innan vi hade hunnit ner till det i artikeln i HP, att det kan nog även vara positivt för Anselmo att få en landsman. Kan nog vara ganska skönt för Anselmo att ha någon att snacka portugisiska med, och som förstår sig på honom kanske på ett annat sätt. Tai kan ju bli lite som en medlare mellan Anselmo och resten av klubben i och med att Tai då antagligen pratar både engelska och portugisiska. Men nu vi får väl vänta och se vad det blir, men intressant känns det ju helt klart.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0