Premiärmotståndarna på besök

Precis som de senaste tre lördagarna så spelar HBK träningsmatch imorgon. Och vad passar bättre såhär precis en månad innan Allsvenskan ska börja än att möta dem som man ska möta i premiären, nämligen Trelleborg. Och precis som i premiären ska matchen spelas i Halmstad, imorgon på Sannarp och i premiären på Örjan (?). Matchen ska dra igång klockan ett imorgon.

 

Det är alltså Trelleborg som står som motståndare. Trelleborg med HBKs förre guldtränare Tom Prahl på bänken. Klubben har en helt okej trupp med bl a Årets nykomling 2009 Victor Noring, förre HBK-spelaren Magnus Andersson och underskattade Fredrik Jensen. Men har inför året t ex tappat lagkaptenen och förre HBK-spelaren Mattias Thylander. Han hade ju förvisso stora skadeproblem under förra året och spelade inte så mycket, men var nog bra att ha med i omklädningsrummet.

 

Nu har man alltså spelat tre matcher, och börjar komma igång. Hittills har det väl sett helt okej ut. Man har ju trots allt gjort fem mål på tre matcher, vilket är ganska hyfsat faktiskt. Men det är ju inget av resultaten som sticker ut så, och man har ju faktiskt inte vunnit ännu. Och det har väl kanske varit en aning dåligt med de avgörande passningarna hittills, man har inte riktigt skapat som jag har hoppas. Men det har ju känns lovande med de nya idéerna som Lasse och Micke har fört in, man har ju trots allt sett skillnaderna. Sedan är det positivt att ett helt gäng spelare som har haft lite skadeproblem är med från start imorgon, däribland Görlitz och Anselmo. Hela elvan kommer här:

 

Kalle Johnsson

 

Ryan Miller

Tomas Zvirgzdauskas

Tommy Jönsson

Per ”Texas” Johansson

 

Jonas Gudni Saevarsson

Mikael Rosén

 

Niclas Johnsson

Anselmo

Michael Görlitz

 

Joe Sise

 

Bänken: Robin Malmkvist, Marcus Olsson, Kujtim Bala, Richard Magyar, Pehr Andersson och Emir Kujovic

 

Är ju helt klart kul att de som har varit skadade, Görlitz, Anselmo, Kalle och Miller, kan vara med imorgon. Fast varken Anselmo eller Görlitz är inte riktigt redo för 90 minuter än, utan Anselmo och Emir kommer att dela på speltiden imorgon, och Görlitz kommer att spela cirka en timme. Sedan kommer Mackie Olsson byta av Sise också. Ser man vidare på startelvan så ser jag lite små orostecken trots allt. Till och början med så känns det lite oroande att man satt Niclas som högermittfältare. Nu är jag inte helt främmande över tanken egentligen, då Niclas har väldigt intressanta offensiva egenskaper. Men jag vill bara inte att man börjar flytta runt honom för mycket, utan att han får rikta in sig på en position. För är det något som jag inte vill se i år så är det onödiga positionsförflyttningar, något som vi har fått för mycket av. Sedan förstår jag inte riktigt varför man fortsätter att envisas med att sätta Anselmo som offensiv mittfältare. Anselmos starka sida är ju framför mål, och inte som spelfördelare. Däremot så skulle det vara intressant att se Sise på den positionen med sin teknik och spelförståelse, också har ju Sise kanske inte den riktiga killerinstinkten framför mål. Så varför inte bara byta på Anselmo och Sise. Skulle även vilja se Emir längst fram och Görlitz i den centrala positionen någon gång, något som jag hoppas se dem där någon gång närmaste matcherna.

 

Så nu får man bara hoppas då hyfsat väder imorgon, och inte så mycket snö, som det ryktas om.    

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0