Provspelare i HBK

Jag trodde att de enda som skulle kunna vara aktuella för att förstärka HBK var spelare från Espanyol, och att man skulle kolla dessa i och med sitt träningsläger utanför Barcelona i slutet av denna månaden. Men i gårdagens Hallandsposten kom det fram att man har en spelare på provspel i denna veckan. Det handlar om den amerikanske collegespelaren Michael Thomas.

 

Thomas är en 21-årig defensiv mittfältare från Kansas City. Han är rankad som en av de 20 bästa collegespelarna i USA och tar nu klivet från University of Notredame, till Europa. Och precis som med Ryan Miller så har HBK tipsats av förre assisterande tränaren i Klubben, och numera agenten, Jonas Wirmola. Just Miller och Thomas är faktiskt gamla kompisar, vilket säkert hjälper Thomas en del. Men Thomas vet att det kommer att blir tufft att spela i Europa:

   ”Det har jag drömt om ända sedan jag var liten, att få spela i Europa.”

   ”Men konkurrensen här är oerhört mycket tuffare. Tempot och aggressiviteten är densamma både i Europa och USA, men det som skiljer är tekniken och bollbehandlingen, att vara bekväm med den.”

   ”Första målet är att få kontrakt och nästa att så småningom ta en plats i laget. Men jag tar en sak i taget.”

 

Såhär säger Lasse om Thomas:

   ”Michael har en oerhörd fysik, är stark i närkamperna och luftduellerna och är dessutom en hyfsad passningsspelare. I bland har det varit bra – i bland sådär, men det är inte så konstigt när han mer eller mindre kastas in i ett lag där han varken känner spelet eller spelarna.”

 

Så vi får väl se vad som händer med honom. I vilket fall så är det spännande att ha någon som är aktuell, mer än spelarna från Espanyol. Jag trodde ju som sagt att man var klara med att leta spelare utanför Espanyol, och det kanske man egentligen var. Men när Wirmola kom med ett tips om Thomas så tyckte man kanske att det i alla fall var värt att testa honom. Jag menar man var egentligen inte intresserade av en spelare som Görlitz när han fick provspela efter tips av Björn Andersson. Men Michi gjorde det så pass bra att man ändå bestämdes sig för att behålla honom, något som man absolut inte ångra idag. Så därför kan det ju värt att i alla fall se vad spelare går för om man blir tipsade om dem. Sedan så känns det ju ändå lite spännande att HBK och Wirmola fortsätter att hålla kontakten, och att HBK får tips av honom på spelare som han tycker är intressant. Särskilt som Wirmola verkar ha kolla på en, annars i Sverige lite mindre utforskad, marknad som den nordamerikanska. Skulle inte alls förvåna mig ifall de kommer komma fler tips om spelare ifrån Nordamerika av Wirmola framtiden. Men först gäller det alltså Michael Thomas.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0