Seger för ett ungt HBK

HBK spelade ju en träningsmatch igår i Ängelholm. Men det blev inte läge för att skriva något om matchen igår (för jag tog körkort igår!). Men HBK lyckades vända ett 0-1 underläge till 3-1 vinst.

 

För det var Ängelholm som tog ledningen när David Bennhage i vad som skulle ha varit misstänkt offside kunnat runda Robin i mål och rulla in bollen. Men innan ska A‑lagsdebutanten i HBK Marcus Antonsson ha haft två riktigt bra lägen. Först ska han fått efter i ett inlägg från höger då han fick stå fri inne i mitten, men målvakten klarade, och Kujtim missade returen. Någon minut senare vände han bort en försvarare, men målvakten ska ha gjort en fin benparad. Men när Emir fick bollen inne i boxen och drämde till så blev det 1-1. Emir fick en chans till efter misstag från försvaret och ska ha skickat iväg en projektil, men som målvakten efter lite bekymmer ska ha lyckas få över ribban. Så istället vara det helt jämt i paus.

 

I paus bytte Saevarsson med Pehr Andersson, som alltså också gjorde A-lagsdebut. Bara någon minut senare kom nästa A-lagsdebutant in då Emir bytte med Joakim Wrele, vilket innebar att Jocke gick in som balansspelare och Thomas gick upp ett snäpp. Det skulle bli en A-lagsdebutant till när Kujtim efter timmen gick ut och Inel Arslanovic kom in. Det innebar att HBK avslutade matchen med två 90:or (Niclas och Pehr) och fyra 91:or (Antonsson, Magyar, Jocke och Inel). Lägg där till att även Kujtim är 90:a, vilket gör att det var sju spelare under 20 år som spelade igår (ingen av 90:orna har fyllt år i år). Tillbaka till själva matchen så lyckades HBK ta ledningen efter 73:e minuten, då en Ängelholmsspelare tog med hand inne i straffområdet. Prent klev fram och ska ha satt den högt höger. Några minuter senare så utökade samme Prent till 3-1 efter att ha nickat in ett inlägg. Ängelholm hade ett bra läge innan matchen tog slut, men Robin ska ha gjort en bra parad.

 

Såhär sa Lasse efter matchen:

   ”Vi gjorde en väl genomförd match där vi särskilt i andra halvlek visade bra aggressivitet och tydlighet i vårt försvarsspel, så efter paus var det riktigt bra.”

   ”Robin gjorde en bra fotparad men visade sig väldigt stabil i luften och är även ute och avvärjer när det behövs. Annars gladde det enormt med alla unga spelare som kom in och tog för sig. I försvaret tog Johnny Lundberg tag i det oerhört och dominerade. Han tog sitt ansvar som kapten och äldst i laget. Michael Thomas var duktig, han spelade oerhört enkelt och missar inte mycket i passningsspelet.”

 

Kul att man lyckades ta sin andra raka seger, och göra några mål till. Också väldigt kul att alla de unga fick chansen att prova på A-laget idag. Man ska ju också ha gjort det bra, och Ängelholm är ju ändå ett hyfsat lag. Kul också att Prent fick göra två mål, förhoppningsvis stärkte det hans självförtroende. Är ju svårt att få någon som helst uppfattning om matchen över huvudtaget egentligen, men som sagt kul med en seger.

 

Nästa match, vilket är det sista innan lägret i Barcelona, är då hemma mot Trollhättan. Väl nere i Barcelona så var det ju redan sedan innan klart att man skulle möta Espanyols B-lag. Men det har nu också kommit fram att man ska möta Espanyols A-lag också, vilket känns väldigt spännande. Skulle vara roligt om man verkligen ställer upp med bästa laget.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0