Thomas fick kontrakt

När det inte blev någon träningsmatch mot Trollhättan i lördags, satte tränarstaben istället ner för att ta ett beslut hur man skulle göra med Michael Thomas som har varit på provträning ett par veckor. Man kom till slut fram till att ge honom ett kontrakt fram till sommaren, med en option på resten av året. Lasse verkar vara nöjd med sin nyaste spelare:

  ”Det är en jättebra fotbollsspelare som har fina utvecklingsmöjligheter. Han har en oerhörd fysik och skulle kunna springa oavbrutet 120 minuter om det behövs”, säger han till Hallandsposten.

 

Thomas kan, och har, spela på flera olika positioner. Men efter att tappat flera balansspelare förra året, Ante, Sparv och Seb, så är det framförallt som det han ses. Tanke var först och främst att man skulle förstärka från Espanyol, men så blev alltså inte fallet:

   ”Vi var intresserade av Juanjo, men Espanyol ville inte låna ut honom eftersom laget ligger så dåligt till i tabellen.”

 

Tycker det känns som ett ganska vettigt beslut att ge honom detta korta kontraktet med tanke på hur mycket man har velat fram och tillbaka. Nu får man en chans att kolla honom under våren, och därefter ta beslut om man vill behålla honom hela året. Han verkar ju ändå ha gjort intryck på Lasse. Men jag har fått lite uppfattning, trots att jag inte har sett honom, att han inte riktigt är klar för startelvan ännu, utan man att han inte är allt för långt därifrån. Men vi får väl se.

 

Men när spelarna i HBK lämnade Halmstad tidigt imorse för att resa till värmen i Barcelona så fick Thomas flyga redan igår eftersom dagens flyg var fullbokat. Där nere ska man nu vara i tolv dagar och möta Espanyol två gånger. Först ska man då möta deras B-lag i veckan, för att sedan få chansen att möta deras A-lag i nästa vecka. På resan är förutom hela A-laget även fem U-lagspelare. Det är de fyra lärlingarna, Joakim Wrele, Marcus Antonsson, Richard Magyar och Per Gulda, plus den offensive Marcus Johansson. Säkert väldigt inspirerande för dem.  

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0