HBK nära nyförvärv

HBK spelade ju en träningsmatch mot Esbjerg tidigare idag. En match som HBK faktiskt vann efter att Marcus Olsson gjort matchen enda mål. Mer om själva matchen kommer i ett senare inlägg. Men under andra halvlek lät man en provspelare få chansen. Och han verkar ha tagit den.

 

Det handlar om Guri Baqaj, som även vad och provtränade under en vecka i maj, och fick spela en match med U21-laget mot Mjällby. Och han gjorde ju mål i den matchen också. Fast HBK vann ju matchen med 8-0, så det var inget vidare match att se vad han egentligen gick för. Men dagens motståndare Esbjerg var ju av en annan kvalité och en bättre lag att verkligen se vad Baqaj går får. Och Lasse verkade nöjd med vad han såg. Nu verkar Baqaj väldigt nära ett kontrakt, för något annat kan man ju inte tolka av Lasses svar till FotbollDirekt på frågan om han är intresserad av att få in Baqaj i truppen:

 

   ”Absolut. Och jag tror att det kommer bli så till slut.”

 

Ett definitivt beslut kommer enligt Lasse på måndag. Men Baqaj är 19-årig anfallare som lämnade LB07 i Malmö i höstas för det italienska Serie B-laget AlbinoLeffe. Men Baqaj har haft vissa problem med få ut sin lön. Därför erbjuds HBK att låna honom ett år gratis, trots att han har två år kvar på kontraktet. Som spelare som beskrivs han som en arbetsvillig och oöm anfallare som ska vara stark på huvudet.

 

Men man får väl invänta det absoluta beslutet innan man ropar hej. Men det verkar i alla fall som om HBK inte kommer att behöva lämna sommaren utan att ha gjort något yttre nyförvärv.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0