HBK slog tillbaka

Som sagt så lyckades HBK vinna ”returmatchen” mot Göteborg igår. En seger som helt klart satt väldigt bra i den väldigt täta tabellen.

 

Och inte var den orättvis heller tycker jag. För även om det blev nervöst i slutet så tyckte jag ändå att HBK hade hyfsad koll på läget, Göteborg fick ju inte så många riktigt klara lägen. För visst hade man ett skott precis i början av andra halvlek av Selakovic ur ganska dålig vinkel, ett läge då någon var ytterst nära att få huvudet på bollen inne i HBKs straffområde och Hysén lite luriga skott som Robin gjorde en benparad på, men så många andra riktigt heta lägen hade Göteborg inte. För annars var göteborgarna bra på att slänga sig så fort de fick chans, men som tur är så gick inte domaren Stefan Johannesson på det, i alla fall inte inne i straffområdet. För ute på plan som fick Göteborg ganska många billiga frisparkar, men det är inget att lägga någon kraft på. Så jag måste berömma hela backlinjen igår, man hade verkligen läst på sin läxa sedan förra mötet. Och Tobias Hysén fick ju i princip inga ytor överhuvudtaget igår, så det ska man verkligen ha cred för.

 

Och offensivt få fortsatte man lite på hur det såg ut första halvleken mot Fulham, då man spelade med det laget som startade igår. Det kändes som om det fanns en större tro på vad man gjorde än vad det har haft innan. Och då är det ju också gott att man får utdelning och kan på så viss bygga ett ännu bättre självförtroende. För det är ju det alla de unga spelarna offensivt behöver, självförtroende. Inget ont om Gus alls, man vet ju att han har ett visst målsinne ändå, men kanske hade det varit bättre om någon av de offensiva spelarna hade fått gjort mål igår, för det hade de behövt. Och framförallt så hade Emir behövts sätta sitt öppna läge i slutet. För nu kommer säkert det missade läget att gnaga inom honom ett tag, och det har varit tillräckligt med sådana missade lägen nu. Man vet att han har en målgörares kvalitéer någonstans, han måste bara få fram det. Som det är just nu så tänker han för mycket, och då blir det som det blir. Någon annan som annars brukar tänka för mycket är ju Mackie. Och visst han fick inte in bollen igår heller, men hans volley kändes ändå som ett steg i rätt riktning, för jag tror inte han funderade speciellt mycket innan han drog iväg sitt skott.

 

Annars var jag imponerad av högerkanten även igår. Det verkar verkligen som om Emil och Görlitz har hittat varandra där ute. Och Görlitz gjorde sin bästa match på mycket länge tyckte jag igår. Visst har han en bit kvar till förra året form, men han tog som sagt ett steg åt rätt håll igår. Och kanske kan det hänga ihop med att han verkar bli mer och mer inriktad på att han kommer att bli kvar i HBK, och kanske släpper lite tankarna på flytt och fokuserar med på vad han ska göra i HBK. Och Emil som ju velat komma ifrån högerbackplatsen har ju verkligen hittat rätt de två senaste matcherna, och nästan varit mer offensiv dessa två matcherna än han var som mittfältare. Spelar verkligen som en modern ytterback ska göra. Fast ska man se det negativa i det hela så väl det att vänstersidan nästan var osynlig stora delar av matchen. Kan ha lite att göra med Järdler lite mer defensiva position i år, och hur bortspelad han var i början av förra matchen mot Göteborg. Men inte heller Mackie fick till det riktigt lite längre fram. Men tyckte ändå att Mackie kom igång lite i slutet, med bl a sitt volleyskott då och frispelningen av Emir. Så även där finns det potential.

 

Ska man sammanfatta så var det en stark laginsats, även från dem jag inte har nämnt i texten. Men nästa match är borta mot Trelleborg, och då vet man aldrig vad som händer.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer
Postat av: Lasse

Känns grymt att få tvåla till Göteborg!

2010-07-29 @ 10:09:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0