Hyfsat spel ändå

Lite mer om gårdagens match. En match som inte blev någon vidare succé för HBK. Men med lite tur så kunde matchen ha slutat på ett annat sätt.

 

För även om Göteborg började väldigt bra, och man började oroa sig för att det kunde bli stora siffror, så kom Göteborg av sig en stund efter att man hade gjort sitt ledningsmål. Och lite visade det också att ett läge kan ändra en matchbild. För till en början så var HBK långt ifrån att kunna ha fått till något ordentligt anfallsspel, och istället kunde Göteborg komma i anfall efter anfall. Och framförallt så var det de hörnor hemmalaget skapade som ställde till det. Bollen gick nästan allt in mot klungan precis framför Robin. Men Robin var med på noterna i de flesta lägena, och han räddade nog HBK från ett par mål just på hörna. Men så fick HBK till sitt första läge. Och jag hann tänka att det skulle kunna få HBK att tända till lite mer. Och så blev ju också fallet, och helt plötsligt så var det Göteborg som inte kom någon vart offensivt, och HBK som skapade lägen. Och man borde också ha satt något av sina lägen man hade i första halvlek. För Mackie ska ju i ett helt fritt läge få in bollen för att ta ett exempel. Och när halvleken började ta slut så började också Göteborg hitta in i matchen igen, och kunde mycket väl ha fått en större ledning redan innan paus. Bl a så fick Hysén ett jätteläge då han lämnades helt fri, men bollen gick i stolpen. Helt sanslöst att han överhuvudtaget kan få ett sådant läge.

 

Andra halvlek kändes sämre än vad första var, och det blev mer jämnt. Men HBK ger Göteborg flera bra frisparkslägen, och till sist så får ju Göteborg in ett mål till, en boll som Robin får väldigt lite tid att se bollen då Göteborgsspelare står framför och flyttade på sig precis vid skottet. Men kanske borde man ha kunnat hantera situationen bättre, var ju ganska tydligt var Göteborg skulle göra. Sedan är ju 3-0-målet en markeringsmiss på Sigurdsson, någon som verkligen borde ha koll på. Och sedan är ju matchen över. Och även om HBK nu får lite mer yta så vet man ju att det mycket var p g a att Göteborg redan så matchen vunnen, och inte gav hundra procent.

 

Nu är ju även, eftersom serien vänder, nästa match i Allsvenskan mot Göteborg. Och till dess måste försvaret bli bättre. Och framförallt måste man ha bättre koll på Tobias Hysén. För igår fick han alldeles för mycket yta, och det resulterade i ett mål och en boll i stolpen. Kanske skulle man göra något byte i backlinje, kanske centralt, för att på så viss få till ett bättre försvar. Och framförallt se till att man kan hantera Göteborgs snabba spelare. För det vimlar ju av dem offensivt. Men samtidigt får man inte bli för passiva, och falla för långt ner, så det är verkligen en balansgång. Men det måste i alla fall hända något.

 

Offensivt så fanns det ju trots allt en del positiva intentioner, mycket tack vare Anels skicklighet, han tappar ju nästan aldrig bollen. Även Emil fyllde på bra offensivt. Dessa två var också de två som kunde lämna planen med huvudet högt. Man hade ju också som sagt också några lägen att få in bollen. Men det är ju det med målskyttet, och bristen på målskyttar. Och det är kanske läge att försöka flytta upp någon av dem som trots allt har lite målsinne, då framförallt Anselmo, till anfallspositionen. För det gäller ju att man har någon som sätter bollen när den väl chansen kommer. För hellre två lägen och någon som sätter den, än tio lägen men inget sitter.

 

Nä, nu för Klubben ladda om inför nästa match. Man har ju även matchen mot Fulham på torsdag att känna lite på grejerna, så man är bättre förberedda nästa söndag mot Göteborg.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0