Kunde blivit seger

Som jag skrev så lyckades HBK få 2-2 igår mot Fulham. Fast det var faktiskt en match man lämnade med en känsla att HBK borde ha vunnit.

HBK startade precis som mot Göteborg senast, alltså såhär:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvigzdauskas, Johnny Lundberg, Christian Järdler

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Anselmo, Marcus Olsson

Joe Sise

Till en början var det Fulham som visade mest och skapade de första chanserna. Det märktes att man spelar i en bättre liga och att passningarna sitter lite bättre och löpningarna skapade ytor runt HBKs backlinje. Och då kom väl inte Fulhams 1-0-mål helt oväntat då Zoltan Gera kunde efter lite flipperspel inne i HBK straffområde nicka bollen över Robin. Och i detta läge fick man lite samma känsla som man fick efter Göteborgs första mål senast, att det skulle kunna rinna in ett par mål till. Men precis som efter Göteborgs mål så tappade även Fulham lite av taktpinnen efter sitt mål, och HBK tog över. Klubben skapade lite intressanta kombinationer, men man kom inte till de riktiga lägena till en början. Men även det kom så småningom. Och efter ett långskott från Järdler, från mitt på Fulhams planhalva, så tappade målvakten bollen och Sise kunde stöta in bollen, och det var 1-1. Och HBK fortsatte att styra spelet och Fulham kom fram lite mer sporadiskt. Och efter en stund som fick HBK utdelning igen då Sise efter framspelning av Anselmo kan lägga bollen vid sidan om målvakten och i mål. Och helt plötsligt så ledde HBK. HBK hade något läge till innan paus, men det blev inga fler mål i första halvlek. Så det stod alltså 2-1 i halvtid.

I paus så bytte HBK hela laget. Så när andra halvlek startade så såg laguppställningen ut såhär: Kalle Johnsson - Ryan Miller, Markus Gustafson, Tommy Jönsson, Per ”Texas” Johansson - Joakim Wrele, Jonas Gudni Saevarsson - Alexander Prent, Emir Kujovic, Kujtim Bala - Guri Baqaj. Så man kan väl se det lite som en B-uppställning. Och det märktes ganska så direkt då HBK tappade ganska mycket av sitt anfallsspel som man hade i första halvlek. Men samtidigt så fick inte Fulham till något vidare anfallsspel heller, vilket gjorde att andra halvlek blev tråkigare en första halvlek. Men Fulham skulle ändå få ett mål efter en målvaktstavla. För Kalle ser skottet utifrån straffområdet hela vägen, och skottet är inte heller speciellt hårt. Men ändå för den gå in vid bortre stolpen, och 2-2. Kändes väldigt surt. Men sedan är det alltså ganska chansfattigt. HBK har förvisso ett kanonskott från Emir som går i ribban. Och Emir var väl det som skapade ett mesta problemen Fulham hade i andra halvlek. Men det blir inga fler mål, utan matchen slutar oavgjort, 2-2.

Måste ändå säga att HBK gjorde en bra match igår. Spela oavgjort mot Fulham är ju inget att skämmas över precis. Även om jag tror att Fulham hade en nivå till att tillgång om man verkligen hade velat. Men HBK är ju inte heller det laget som inte alltid brukar vara helt fokuserade i träningsmatcher. Men igår tycker jag att det fanns skärpa i laget. Och framförallt i första halvlek så skapade man ju framåt. Det blir ju en lite konstig match när man byter hela laget i halvtid. Sedan blir det ju i princip ett A- och ett B-lag man ställer upp med. Men man gjorde ju inte bort sig i andra heller, även om kvalitén på framförallt anfallsspelet då försämrades. Det märktes att det fattades en Anel som kunde styra upp uppspelen. Bakåt känns det som om det är väldigt jämt på alla positionerna, så där skulle ju alla kunna ta plats i startelvan.

Ser man sedan till spelarprestationerna så är Anel och Sise bäst i första halvlek. Anel är ju oerhört duktig med bollen och tappar ju nästan aldrig den. Sise fick ju göra två mål, men är ju också väldigt bra att ta emot bollen och väldigt svårt att ta bollen ifrån. Förhoppningsvis så kan målen stärka hans självförtroende framför mål. I andra halvlek så är framförallt Emir och Prent som utmärker sig positivt. Emir oroade backarna konstant och snodde till sig bollen från backlinjen ett antal gånger. Sedan var hans skott i ribban sanslöst, omöjlig att förutse. Prent är ju farlig om han använder sig snabbhet. Det gäller bara att han utnyttjar den, vilket han gjorde stundtals igår.

Nu ska man kanske egentligen inte fokusera på det, men de som inte gjorde någon jättesuccé igår precis var väl i första halvlek Görlitz, och i andra Jocke Wrele och Baqaj. Görlitz är ju som sagt inte i närheten av vad han var ifjol. Det var inte mycket han gjorde rätt med bollen igår. Sedan Jocke och Baqaj för man ju helt klart ha överseende med vad de presterar. Jag menar Jocke har ju bara varit A-lagsspelare i mindre än en månad, och får möta etablerade Premier League-spelare. Inte konstigt att det blir lite missade passningar och tappade bollar ibland. Men det visar också att han har en liten bit kvar till att slå sig in i en startelva. Det ju inte heller lätt för Baqaj att som helt ny spela längst fram utan någon riktig speluppläggare. Och han beskrivs ju som en straffområdesspelare, något som han inte fick någon chans och visa igår. Så han får ha någon match till på sig.

Annars är det väl ingen som faller igenom precis, det gjorde inte de tre här över heller egentligen, men ändå. Utan alla står för en stabil insats. Kanske lite minus till Kalles insats på kvitteringsmålet, den ska han ta.

Men ändå en ganska bra ”uppladdning” till Göteborg på söndag. Se vad som väntar då.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"