Motstånd av hög europeisk klass

Imorgon får HBK fint besök på Örjans vall. Det är nämligen en av vårens finalister i Europa League som kommer på besök. Närmare bestämt Fulham FC. En match som inte börjar förrän 20.00 på Örjan.

 

Fulham som just nu står utan huvudtränare. För HBK-tränaren Roy Hodgson, som har lett laget till de största framgångarna i klubbens historia, lämnade nu i somras klubben för att ta över Liverpool, och än har man inte presenterat någon ersättare till honom. Men som sagt så har klubben haft stora framgångar de senaste åren. Säsongen 2008/2009 hamnade man på en sjunde plats i Premier League, vilket är den bästa placeringen i klubbens historia. Också kunde man alltså tidigare i år ta sig enda fram till final i Europa League, där man förlorade mot Atletico Madrid efter förlängning. I klubben finns också ett gäng bekanta namn, i alla fall för mig. För att ta några exempel så finns den australiensiska VM-målvakten Mark Schwarzer, förre Arsenalbacken Philippe Senderos, irländske Damien Duff, amerikanske Clint Dempsey och anfallaren Bobby Zamora. Också finns det även två svenskar i klubben, förre Hammarbybacken Fredrik Stoor och äldste brodern Elm, David.

 

HBK åkte ju på en klar förlust senast mot Göteborg. I alla fall på pappret, för på plan tyckte jag inte det var så stor skillnad. Men man var med för dåligt bakåt vid några lägen och var för uddlösa framåt, och då kan det bli 3-0. Men imorgon får man ju en chans att rätta till de felen man gjorde senast innan man åter möter Göteborg på söndag. Så jag skulle väl egentligen inte vilja att man höll på och ändra allt för mycket i startelvan och under matchen gång, utan istället tar var på denna chans att försöka spela ihop sig till söndag. Men visst skulle det vara lite kul med några lite mer spännande positionsval. Och spännande grej tills imorgon är att AlbinoLeffe-lånet Guri Baqaj kommer att få spela 45 minuter. För även om inte alla papper är helt klara så kommer han att tillhöra HBK under det närmaste året. Fast han kommer inte hinna bli spelklar för Allsvenskan till söndag. Sedan se om hans startar eller får komma in då jag inte har sett någon startelva till imorgon.

 

Men det ska ju bli en riktigt spännande match mot ett starkt internationellt motstånd. Det är inte varje dag det händer på Örjan.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0