Omstart på Gamla Ullevi

Imorgon är det dags för HBK att återigen spela allsvensk fotboll. Det har gått två månader sedan sist, men nu är det alltså dags igen. Och man börjar på bortaplan, närmare bestämt i Göteborg. Där kommer man att möta stadens största lag, alla fall till meriterna, IFK Göteborg.

 

Men IFK ligger nog ganska långt ifrån den position man hade hoppas på. Man ligger nämligen bara precis över kvalstrecket. Men nu har man Tobias Hysén tillbaka som hade en del skadeproblem under våren. Och Robin Söder var ju tillbaka under våren efter sin långtidsskada och hittade målet direkt. Nu har han ju också fått uppehållet att komma helt tillbaka. Bakåt så har man förtroende för mittbackarna. Så pass så man har släppt en och lånat ut en annan. Men hur kommer tappet att Kim Christensen att påverka laget? Vi får väl se, men man har trots allt materialet för en bättre position.

 

HBK ligger precis in mitten av tabellen. Men har inte mer än två poäng ner till Göteborg som då ligger precis över kvalstrecket. Så man kan absolut inte känna sig säker. Under uppehållet så fick man ju en seger senast mot Esbjerg efter att innan spelat två oavgjorda, Kosovo och Nordsjälland, och förlorat en, Mjällby. Men det är ju bara träningsmatcher. Det är ju nu poängen börjar räknas igen.

 

Det största problemet under våren var väl nästan inställningen, som skiftade ganska kraftig. Det är något som jag verkligen hoppas man har tagit tag i under uppehållet och att man kommer in på Gamla Ullevi imorgon heltaggade och är beredda att ge allt. Att man inte viker ner sig i närkamperna utan går in med full kraft. Även passningsspelet var något som varierad mycket i kvalité under våren. Men nu har ju planerna fått en riktig chans att verkligen ta sig så nu ska det gå att spela bättre fotboll. Men man ska inte skylla allt på det heller. Men förhoppningsvis HBK hittar tillbaka till det passningsspel som fanns under vissa delar av försäsongen. Och att man sedan håller bollen utmed marken, något som även det kommer vara lättare att göra med bättre planer.

 

Sedan hoppas jag på att försvaret hittar rätt. För det kändes skakigt under visa delar av våren. Det var nog som hängde lite ihop med att man gick för dåligt in i duellerna, och på så vis gav motståndarna för mycket tid. Men vissa matcher var det riktigt stabilt, så man vet ju att det finns där någonstans. Får man väl igång försvaret så kommer kanske även anfallsspelet För man vara ju lite uddlösa under vissa perioder under våren. Det hänger väl lite ihop med problemet med passningsspelet. Utan riktigt fungerande passningsspel så har man svårt att riktigt få igång något vidare anfallsspelet. Man blev också lite för lättlästa under vissa perioder under våren. Så förhoppningsvis så har man fått in lite mer variation i anfallsspelet under uppehållet. Har man fått det så kan man bli farliga.

 

Nu är det bara att tagga till inför morgondagen. För imorgon gäller det igen…

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0