Revansch för senast

HBK lyckades idag få revansch från senast matchen mot Göteborg förra lördagen. För idag kunde man efter lite nervositet i slutet säkra segern på Örjans vall med 1-0.

HBK ställde upp precis som förra matchen mot Göteborg, nämligen såhär:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Christian Järdler

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Anselmo, Marcus Olsson

Joe Sise

I skillnad från förra veckan så var det idag HBK som tog kommandot direkt och började spela ett ganska fint passningsspel, medan Göteborg hade svårt att komma till något riktigt anfallsspel. Men de riktiga chanserna saknades de första minuterna, utan det blev istället ganska många ”nästan”-lägen. Men så blixtrar Göteborg till och då ser man hur fort det kan gå. Men inte heller de skapar något vidare läge. Första riktigt farliga läget skapar Görlitz som kan få iväg en yttersida som smekte precis utanför stolpen. HBK fortsatte ha övertaget, medan Göteborg kom till ner sporadiska lägen, som förvisso kunde bli lite småfarliga. Men så kom den riktiga chansen för Klubben. Efter att Markus Sandberg i Göteborgsmålet boxat ut en boll rakt ut i straffområdet så kan Gus få tag på bollen, och han gör inga misstag utan drämmer in bollen, och 1-0 efter 40 minuter. Skönt minuterna innan paus. Och precis efter avspark kan HBK få tag på bollen igen och komma till ett läge, men som inte ledde till någon riktig farlighet. Istället kan HBK gå till pausvila med 1-0.

När andra halvlek gör igång så får Göteborg lite mer att säga till om. Och man börjar skapa lite lägen och det börjar bli farligt. Men tiden går och Göteborg får inte in bollen. HBK kan komma upp i något anfall då och då, men det är mer sporadiskt nu. Gus får iväg ett skott som kunde ha blivit farligt, men räddas ganska lätt av Sandberg. Sedan kommer de ett par märkliga offsideavblåsningar på Sise. För att efter en timme så känns det, och jag tror verkligen att han var det också, som om Sise är på rätt sida när bollen slås och kan komma fri, men flaggan kommer upp. Där kunde matchen avgjords. Bara någon minut senare kommer ett liknande läge, men denna gång hamnar bollen hos Göteborg, så det spelade ingen roll. Efter drygt en timme så komma också HBKs första byte då Anselmo för lämna och Emir kom in. Göteborg fortsätter att ha övertaget, ett övertag som bara blir större ju längre halvleken går. Och det börjar verkligen osa katt vid HBKs mål. Men Robin behöver egentligen inte ingripa så jättemånga gånger. Istället är det HBK som har de två bästa lägena i slutet. Först så försöker Mackie slå in en boll i bortre hörnen, men bollen går precis utanför. Hade varit ett klassmål om den hade gått in. Men nästa läge ska det bara vara mål. För efter snyggt framspelningar från Emil och Mackie så får Emir öppet mål inne från straffområdet, men han lyckas skjuta utanför. Det får man inte göra i ett sådant läge, tur att det inte blev matchavgörande. För Göteborg kan inte kvittera, utan matchen slutar 1-0 till HBK. HBK gjorde också i slutet tv byten då Sise bytte med Prent och Anel bytte med Saevarsson.