Seger i genrepet

Som jag skrev tidigare så vann alltså HBK dags match mot Esbjerg med 1-0. Ett mål signerat Mackie.

 

Fick ju inte fram någon startelva igår, men så ställde man upp:

 

Robin Malmkvist

Ryan Miller, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Christian Järdler

Mikael Rosén, Anel Raskaj

Emil Salomonsson, Anselmo, Michael Görlitz

Marcus Olsson

 

Det hade tränats ganska mycket försvarsspel i HBK sedan man kommit tillbaka från semestern, och dagens match visade att man hade tagit tills sig av instruktionerna:

 

   ”Vi har en bra koncentration i försvarsspelet och det känns bra efter att vi har jobbat med detta. När det gäller anfallsspelet så har vi några bra kombinationer i första men det blir bättre i andra då vi fick mer rörelse och därmed mer målchanser efter fina kombinationer där ofta Anel styrde och ställde”, berömde Lasse.

 

Ja för i första halvlek var det danskarna som hade lite bollövertaget. Men i andra halvlek var det HBK som tog över taktpinnen och började rulla runt. Det var ganska jämt i antal lägen, men där Esbjerg hade den bästa chansen innan målet, då Robin blir tvungen att stöta bollen i stolpen och ut efter ett skott från håll. Men det var som sagt HBK som hittade målet, då Mackie alltså med kvarten kvar kan sätta målet i ett övergivet mål efter fint förarbete av Sise och Prent.

 

Under matchen gjorde HBK ett antal byten, närmare bestämt åtta stycken. In kom Markus Gustafson (mot Zvirre), Texas (Järdler), Baqaj (Anselmo), Sise (Miller), Tommy (Johnny), Saevarsson (Gus), Prent (Görlitz) och Niclas Johnsson (Emil). Mest intressanta var ju Baqaj som alltså fick byta med Anselmo bakom toppforwarden. Frågan är om det är där han framförallt är tänkt att spela.

 

Efter matchen så var Lasse nöjd med vad alla gjorde defensivt, men ville ge lite extra cred till några:

 

  ”Mikael Rosén och Anel Raskaj var duktiga centralt, Marcus Olsson var duktig när han flyttades ut till vänster och Joe Sise gjorde en bra andra på topp. Även Robin Malmkvist i målet var stabil och säker.”

 

En seger mot Esbjerg känns ju bra. Det är ju i princip ett topplag i Danmark, och låg inför sista omgången i våras på tredje plats i ligan, men blev förbisprungna av Bröndby. Att man fick hålla ihop defensiven känns också bra. Men HBK brukar vara ganska bra på att göra det i träningsmatcher, sedan kan det se annorlunda ut i seriespelet. Men det är ändå positivt. Sedan Marcus får göra mål är ju inte fel, även om han har ”hyfsat målsinne” så missar han ju ibland. Så nu får man hoppas att man tar med sig en positiv känsla till matchen mot Göteborg nästa lördag.

För nu är det alltså bara en vecka kvar till Allsvenskan är igång igen.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0