Serien vänder

Nu har hälften av matcherna i Allsvenskan spelats och det är dags att börjar möta alla lagen en gång till. Och HBK vänder genom att åter möta Göteborg, som alltså kommer ner för att spela på Örjans vall imorgon. En match som börjar halv fem imorgon eftermiddag. Kan förhoppningsvis vara en tid då kan det ju komma lite folk.

 

Som jag sa inför förra matchen så hade Göteborg ingen vidare våren. Så man sökte efter en nystart när Allsvenskan startade igen efter VM-uppehållet. Och det kan man väl ändå säga att man lite fick vid segern senast mot HBK. Och imorgon gäller det verkligen att man håller koll på en spelare som Tobias Hysén som fick för mycket utrymme senast. Även att man håller koll på andra snabba spelare som Robin Söder och Elmar Bjarnason. För gör man inte det som blir det en väldigt tuff match.

 

För HBK var ju då inte omstarten lika rolig med förlusten mot Göteborg. Och med bara två segrar på de senaste åtta omgångarna i Allsvenskan så ligger man oroväckande nära nedflyttningsstrecket. Och då hjälper ju inte fina resultat i träningsmatcher mot Esbjerg, och då Fulham senast.

 

Matchen uppe i Göteborg var ju lite märklig ändå. För det blev ju en klar förlust på pappret, men spelmässigt var det mer jämnt. Men försvaret i HBK gick bort sig lite för lätt i vissa situationer, något som verkligen oroar mig. För som det såg ut i början av matchen så fick ju Göteborg göra lite som de själva ville in närheten av HBKs straffområde. Och att Hysén får komma så pass ren som han gör vid 1-0-målet är inte på långa vägar godkänt. För är det något som HBKs backar borde ha koll på så är det ju att man inte får ge Hysén några ytor. Men ändå så får han det alltså i den situationen. Och inte nog med det så fick ju Hysén ytterligare ett friläge, som han som tur är slår i stolpen. Nä, där måste det bli en skärpning. Men sedan så finns ju fler snabba offensiva spelare i Göteborg, vilket känns som rena mardrömmen för HBK, som inte har Allsvenskans snabbaste backlinje precis. Så det gäller att man hela tiden står rätt och håller koll på spelarna omkring sig.

 

Offensivt som fanns det ju ganska många bra tendenser under Göteborgsmatchen, men det var ju inget som ledde fram till något mål. Istället så brast det i sista tredjedelen. Bl a så var man i HBK väldigt missnöjda med inläggsspelet, något som jag kan hålla med om inte riktigt fungerade. För även om HBK skapade ganska många inlägg, så var det inte många som skapade något vidare problem för Göteborgs backar. Istället kunde de ganska så enkelt styra bort bollen. Men sedan så är ju det stora problemet att man inte har någon riktigt målskytt. Jag har sagt det många gånger innan, men det är ju så. Förhoppningsvis så kan någon kliva fram snart och visa vägen för de andra. För det finns ju vissa i truppen som trots allt har en viss målfarlighet i sig. Fast problemet har ju varit att de inte varit spelare med det rätta självförtroendet framför mål som har spelat längst fram. Men med några mål så skulle det ju bli lite skillnad, men dit är fortfarande en bit.

 

Så imorgon är det dags för revansch för matchen förra veckan. Och jag hoppas verkligen HBK är taggade till tusen. För det kommer att bli en tuff match.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0