Tung i Göteborg

Det var inte den roligaste eftermiddagen jag hade i Göteborg idag. HBK förlorade nämligen dagens match mot IFK Göteborg med hela 3-0. Det var så pass att jag och min kamrat lämnade någon minut innan matchen var slut. Visserligen mest för att undvika allt för mycket köer hem, men samtidigt så var det inte mycket att stanna kvar och se på.

Dagens startelva såg ut såhär:

Robin Malmkvist

Emil Salomonsson, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Christian Järdler

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Anselmo, Marcus Olsson

Joe Sise

IFK tog tag i taktpinnen direkt och skapa en hörna direkt efter avsparken, en hörna som blev farlig. Man fortsatte ha bollen större delen av de första minuterna. Och efter bara nio minuter så hände det som inte fick hända. Tobias Hysén bryter sig loss, och visst blir det 1-0. Jobbig start för klubben som knappt hade fått låna bollen såhär långt in i matchen. Man börjar bekymra sig för att det skulle bli en tung match. Men en stund in i halvleken tar HBK efter sin första riktiga chans ta tag i matchen. Och under mittendelen av halvleken så skapar faktiskt HBK lite tryck mot Göteborg. Och man har också några ganska bra lägen, då bl a Mackie spelas fri och Sise också kan komma ganska ensam fram mot Göteborgs mål. Men Mackies skott räddas och Sise slarvar bort bollen totalt. Och mot slutet av halvleken så tappar HBK övertaget, och Göteborg kan avsluta halvleken bäst. Men 1-0 i paus.

Inför andra byts Anselmo ut mot Emir. Jag missade dessvärre de första fem minuterna av andra halvlek p g a att jag var och köpte lite förfriskningar. Men det ska inte ha hänt speciellt mycket under dessa minuter. Men det känns som om andra halvlek är ganska jämn till och börja med, med visst övertag för Göteborg. Och på frispark efter drygt en timme av Gustav Svensson kan Göteborg utöka sin ledning till 2-0. Och inte långt efter kan Ragnar Sigurdsson nicka in 3-0, även det efter en frispark. Därefter var matchen i princip över. HBK byter in Prent istället för Sise, och flyttar då upp Mackie på topp, Görlitz till vänster och då Prent till höger. Man för väl till lite anfallsspel i slutet, men matchen var ju helt avslagen vid det laget. Och som sagt sp lämnade vi Gamla Ullevi minuterna innan matchen blåstes av. Men det ska inte ha blivit några fler mål, utan matchen slutade 3-0 till Göteborg.