Borås Arena - skräckarenan

HBK spelade två matcher på Borås Arena förra året mot Elfsborg, resultaten blev 4-0 och 4-0 till Elfsborg. I år gick det… inte bättre. Jag kommer inte ens skriva slutresultatet, det lär du hitta var som helst annars. Men man kan ju lätt säga det inte kommer vara med positiva vibbar HBK komma att vandra in på Borås Arena nästa gång.

 

HBK ställde i alla fall upp såhär i dagens match:

Robin Malmkvist

Ryan Miller, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Anel Raskaj, Michael Thomas

Emil Salomonsson, Emir Kujovic, Michael Görlitz

Joe Sise

 

Matchen börjar direkt med att Elfsborg tar initiativet, och har första chansen ganska direkt. Men Robin får göra sitt första riktiga ingripande i år och rädda bollen. HBK jobbar sig också in i matchen, och får till och med lite press på Elfsborg. Men då kommer en väldigt konstig situation. I HBKs straffområdet så slänger sig för Johnny och nickar bollen, men som flyger rakt upp i luften. Ryan, som också är vid bollen tappar helt bort vad bollen är. När han väl upptäcker den så nickar han den bakåt mot eget mål, där Elfsborgs Johan Larsson bara en meter från mål kan trycka in bollen via Robins händer. Nästan direkt efter så får HBK ett superläge verkligen då Sise kan springa sig fri och spela fram Emir till öppet mål, men kille skjuter bollen långt utanför. En sådan chans får man knappt igen på en hel säsong. Istället så kan Elfsborg så småningom även göra 2-0. Det är också resultatet i paus.

 

Inför andra byts Ryan ut, och Mackie kommer in. Det gör att Mackie tar vänsterkanten, Görlitz går över till höger och Emil går ner som högerback. Men det hade ingen som helst nytta. Istället så fortsätter Elfsborg att dominera. Och så småningom så kommer även 3-0, och sedan 4-0, båda gjorda av James Keene. HBK gör ett dubbelbyte då Görlitz (!) och Anel går ut och Prent och Gus kommer in. Men det hjälper inte det heller utan det blir en riktig jobbig slut på matchen och en jobbig match rent allmänt.

 

Vad ska man säga, det är bara hatten av för Elfsborg. För det var klasser bättre än HBK idag. Idag kändes det verkligen som en match mellan ett topplag och… ett bottenlag. HBK bjöd upp ett tag i första halvlek, sedan var det verkligen Elfsborg för hela slanten. Och det finns inga ursäkter över hur HBK spelar idag, absolut inga. Jag kommer inte en försöka hitta någon anledning till att det såg ut som det gjorde idag. Men framförallt tycker synd om Robin, för han kan inte ta på sig skulden för hur det såg ut idag, men det är han som får stå där med svansen mellan benen efter varje mål. Han är den enda som är i närheten av att få godkänt idag, förutom Sise då. För Sise är den enda idag som verkligen får godkänt idag. Han har ingen lätt uppgift ensam längst fram, när hans lagkamrater inte ens är i närheten av att hjälpa honom offensivt. Det är han som skapar Emirs friläge, och han är den som skapar det mesta av offensiv. Men det hjälper då inte idag, då han inte har någon spelare med sig. Men annars så kommer ni att se på poängutdelningen att det är under all kritik rakt igenom. Att försöka hitta något att ta med sig idag till framtiden är nästan omöjligt, som att hitta en nål i en höstack. Nä, det är lika bra att ta poängen:

 

Robin Malmkvist               2 **

 

Ryan Miller                       2

Johnny Lundberg             1

Tommy Jönsson               1

Christian Järdler              2

 

Anel Raskaj                      2 *

Michael Thomas               2

 

Emil Salomonsson            1

Emir Kujovic                     1

Michael Görlitz                 2

 

Joe Sise                            3 ***

 

Marcus Olsson                  1

Mikael Rosén                    2

Alexander Prent              2

 

Nu är det bara att glömma denna match och blicka fram mot nästa. Det är Åtvidaberg hemma på söndag, en match nog svår.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0