Dags för Åtvid

Det har snart gått en vecka sedan kvällen på Borås Arena. En match man bara vill glömma, men som antagligen kommer att etsa sig fast i minnet ett tag. Imorgon får HBK åter chansen att visa sig i Allsvenskan, denna gång får man göra det på hemmaplan. Det är nykomlingarna Åtvidaberg som kommer på besök. Frågan är om Åtvidaberg är ett bra lag att möta efter debaclet senast? Det får vi redan på imorgon kl 15.00.

 

Åtvidaberg som alltså spelar i Allsvenskan för första gången på 28 år har väl inte fått den bästa starten med två förlusten. Men man ska aldrig räkna bort en nykomling så här pass tidigt på säsongen. Man har ju inte riktigt fått grepp på laget, och alla spelarna. Och framförallt har man ju dåligt koll på spelarna i Åtvidaberg. Men det finns säkert någon eller några som kommer att överraska och göra sig ett namn under året. Och med den plan som antagligen kommer att vara imorgon så kan man med lite tur i studsarna komma långt. Så Åtvidaberg ska man verkligen ta på allvar.

 

HBK har ju inte heller haft den bästa starten på Allsvenskan. Man gjorde ju förvisso en helt okej match mot Trelleborg, men fick ju inte in bollen. Men Elfsborgsmatchen var ju helt sanslöst dåligt, minst sagt. Förhoppningsvis så finns det en sådan revanschlyster i Klubben tills imorgon att det bara brinner i ögonen på dem när vi vandrar in på plan imorgon. För det var en riktig skam hur man betedde sig i Borås.

 

För det funkade ju inte alls varken bakåt eller framåt. Bakåt så det ju ibland pojklagsaktigt ut, och Elfsborgsspelarna fick nästan göra vad de ville. Sedan störde ju Elfsborgs tuffa press uppspelen enda nerifrån backlinjen. Och det som ska sköta uppspelen ifrån backlinjen är i princip Tommy. Det känns lite sådär, och framförallt så ska ju inte Tommy vara på plan. Där ska ju Zvirre spela istället. Markus Gustafson har ju börjar träna för fullt. Och även om han säkert har en bra bit upp till toppform så tror jag han kan börja tävla om en plats längre fram, i alla fall efter VM-uppehållet. Sedan så måste jag säga att jag tycker Johnny har sett lite skakig ut hittills i år. Han som var ganska tongivande ut under hösten ifjol och fick viss ordning på backlinjen, har nu tagit en del felbeslut och slarvat bort en del bollar. Förhoppningsvis så hittar han snart tillbaka, särskilt som han har lagbindeln runt armen.

 

Offensivt så det definitivt inte bättre ut. För efter att Emir missat sitt jätteläge så var anfallsspelet från HBK väldigt sällsynt senast. Inte ens Görlitz fick spelet att funka överhuvudtaget. Annars är väl nästan den som har gjort absolut minst väsen av sig offensivt hittills Emil som inte alls har kommit upp i den nivå jag hade hoppas på. Det finns ju mycket i honom, nu gäller det bara att han visar det. Sedan så känns det ju faktiskt som om man är tillbaka vid att ha svårt att göra mål. Det såg ju bra ut ganska länge under försäsongen, men nu har man inte gjorde mål sedan storsegern mot Espanyol B med 8-1. Så det är något man måste jobba med, för det såg ju riktigt illa ut stundtals förra året.

 

Det har inte tagit ut någon trupp ännu vad jag kan se. Men jag skulle tippa på att den ser nästan likadan ut som mot Elfsborg. Skulle kanske tro att Anselmo kommer in i truppen, och en av de defensiva mittfältarna, kanske Saevarsson, för lämna den.

 

Men imorgon är det verkligen dags för HBK att visa att man kan mycket bättre än mot Elfsborg. Jag vill se revansch ut i fingertopparna. Men Åtvidaberg kan ställa till det, så det gäller att vara på sin vakt.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0