En mållös premiär

Då var den allsvenska premiären avklarat för HBK, och det gick väl sådär. Man var det bättre och var absolut närmast segern, men matchen mellan HBK och Trelleborg slutar 0-0. Även om det inte blev någon segrare i matchen, så det trots allt en överkörning som präglar matchen.

P g a förmodad sjukdom på Tommy så blev det en ändring i startelvan, så då såg ut såhär:

Robin Malmkvist

Ryan Miller, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Christian Järdler

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Emil Salomonsson, Emir Kujovic, Michael Görlitz

Joe Sise

Tvärt emot matchen på försäsongen så var det HBK som direkt tog initiativet idag, då man redan efter att Trelleborg tagit avspark lyckades stjäla bollen. Det blir väl inte direkt några stora lägen, men det är ändå HBK som har för spelet, medan det kändes som om Trelleborg la sig på försvaret och försökte ta sig fram på kontring. Men den kontring som blev farligast var för HBK då Görlitz kan avancera enda in i straffområdet, men en Trelleborgsspelare lyckas få en fot på bollen när Görlitz ska servera bollen in framför mål. Men sedan efter runt en halvtimma händer det som kanske kommer att fastna mest efter matchen. HBK är på anfall och bollen går mot Sise som står en bra bit utanför Trelleborgs straffområde. Men Sise får inte tag på bollen, p g a att man blir överfallen av Trelleborgs målvakt Viktor Noring som inte har en tanke på bollen utan istället bara flygar han in i Sise i huvudhöjd på honom. Är det någon som har sett den tyske målvakten Harald Schumachers ”kollision” med franske Patrick Battistion under VM 1982, annars kolla det på Youtube, så är det i klass med det. Sise blir såklart liggande, men ingen reaktion från domaren. Enligt mig så ska det vara rött kort, för om det inte är farligt spel vad är då det. Men det kunde väl i alla fall ha blivit ett gult kort och/eller frispark, men det blir bara inkast. Riktigt dåligt av domaren som inte heller hade någon vidare koll på matchen, nivån varierande mycket. Sise kom in en liten stund efter lite behandling, men det märktes att han inte var med i matchen. Man verkligen led med honom då man såg hur dåligt han mådde under tiden man gjorde klart med att få in Marcus Olsson. Är ju ganska säker på att han åkt på en hjärnskakning. Men Mackie kom alltså in med cirka tio minuter kvar till paus. På de tio minuterna hinner Mackie missa två stora lagen, känns inte riktigt som någon målskytt alltså. Så det står 0-0 i paus.

Det görs inga byten i paus, utan samma manskap. Och direkt efter paus började HBKs bästa period i matchen då man stundtals spelade riktigt bra. Men man får alltså inte in bollen, och spelet började jämnas ut lite. Och andra halvan av halvleken så blir det i princip bara ställningskrig mellan laget, och inget av lagen som lyckas skapa något riktigt tryck. Miller har väl ett hyfsat skott i slutet och även Emir har något, men det blir alltså inga mål idag, utan det blir alltså 0-0.

Hur ska man egentligen sammanfatta match? Den var väl okej, men inte mer. Det är ju såklart inte den bästa tiden för bra planer just nu. Men med tanke på omständigheterna så var Örjan ganska okej, ställde inte till allt för mycket problem. Men såklart så var det ju inte riktigt bra, utan det studsade lite konstigt ibland och så. Men HBK försökte ändå trilla boll så gott det gick, och gjorde det någorlunda första tre fjärdedelar av matchen. Mycket av spelet tyckte jag gick genom vänsterkanten, och Görlitz då. Och det går inte att komma ifrån att han är riktigt duktig alltså. Helt klart planens kung. Emil på andra kanten var däremot ganska osynlig, och fick inte så mycket uträttat under matchen. Sedan Emir försökte ju och är tung och jobbig att möta. Gav sig också på ett par skott, utan den riktiga träffen. Hade också ofta många försvarare runt sig. Sedan så lider jag verkligen med Sise, för det är ingen fin tackling han får, och med tanke på hur förra året såg ut för honom känns det väldigt tråkigt. Man kan komma snacka om att han inte har fysiken för att klara Allsvenskan, men dagens smäll skulle ju inte ens det mest tränade klara av. Och sedan att han inte får någonting för det, det är ju riktigt dåligt, någon av domarna måste ha sett det ju, i alla fall linjedomaren, även om det var en Trelleborgsspelare till med i situationen. Och det värsta är ju att Sise råkade ut för en liknande attack av Ante Covic på Borås Arena förra året. Frågan är hur han reagerar nästa gång en målvakt kommer emot honom, om han vågar ta duellen? Nu får vi hoppas att man tar upp incidenten i efterhand och kanske stänger av Noring någon match, för det var ju rent hälsofarligt. Men nu släpper vi det, och hoppas bara Joe snart är tillbaka på banan. Går vi vidare i laget så gjorde väl Anel och Gus det helt okej på det defensiva mittfältet. Men kanske skulle någon av dem ibland ha gått lite längre ner och hämtat bollen i uppspelsfasen. Sedan är det Anel och att han inte lägger bollarna framåt, och hans kärlek till boll, något som jag hoppas han hade kommit över. Förhoppningsvis försvinner det någon gång. Backlinjen sedan gör det riktigt bra tycker jag. Trelleborg får inte igång något riktigt anfallsspel på hela matchen, och deras taktik som antagligen var mycket kontringar funkade inte alls. Framförallt Ryan imponerade. Det gjorde ju att Robin inte fick så mycket att jobba med, utan fick en ganska lugn eftermiddag. Men lite oroande kändes det som han gärna stannade på sin linje, hoppas det inte fortsätter så. Mackie fick ju komma in i slutet av första halvlek, och gjorde väl en okej match, men som sagt så är han inte riktigt farlig framför mål, också är han lite för klen. Så egentligen tycker jag inte att han passar i rollen som ensam forward. Men han springer ju konstant, vilket är positivt. Prent fick också komma in i slutet mot Emil, men gjorde inget väsen av sig alls. Så det var väl en okej insats att Klubben idag, och kanske var man förtjänta av att vinna matchen, men det gjorde man alltså inte.

Nu ska jag dela upp poäng, och i år blir det inte bara de tre bästa som får poäng utan alla, liknande hur jag har gjort under försäsongen. Men med den skillnaden att jag inte kommer att kommentera varje spelare. Sedan kommer skalan att vara 1-5, men att godkänt nu ligger vid 3 poäng, och att det kommer bara att vara hela poäng. Kommer även att visa vilka tre jag tyckte var genom att skriva *** för bäst, ** för näst bäst och * för tredje bäst.