Första bortamatchen

Imorgon är det dags för HBK att spela sin andra match i årets Allsvenska. Denna gång för man chansen att visa vad man kan göra på konstgräs, då man möter Elfsborg på Borås Arenas konstgräs.

 

Elfsborgs premiär vara väl inte riktigt vad de hade hoppas resultatmässigt. Man fick nämligen inte med sig mer en 0-0 mot Gelfe på Strömvallen i Gävle. Men man ska helt klart ha varit det bästa laget, och haft en del chanser. Så det kommer säkert vara en aning revanschsuget Elfsborg. Och Elfsborg, med spelare som Anders Svensson och Emir Bajrami, är ju väldigt jobbiga att möta ändå. Man brukar spela bra hemma mot HBK, så HBK har en riktigt svårt uppgift framför sig.

 

HBK fick också bara 0-0 i premiären mot Trelleborg. HBK var ju också det bättre laget i den matchen. Men man fick alltså inte in någon boll. Och just att få in bollen brukar ju vara ett problem för HBK. Det har ju sett rätt bra ut under försäsongen, men det är ju nu i Allsvenskan det gäller att visa sin styrka framför mål. Och ska man vara helt ärlig så är väl egentligen varken Sise eller Mackie, som är de som ska spela längst fram, de naturliga målskyttarna. Förhoppningsvis så hittar de rätt ändå, och kanske kan målfarligheten med tiden. Men med Mackie så känns det som om det finns spärrar psykiskt framför mål. Det känns som om han ofta fokusera för mycket på målvakten, och bara ser honom och inte målet, och därför allt för ofta skjuter rakt på målvakten. Kan han bara slappna av mer i avslutningslägen så skulle säkert procenten mål per skott öka. Sise har väl egentligen spelat för lite för att jag ska få en lika bra bild om hans känsla framför mål, men det är ändå en del lägen han har trasslat bort både förra året och under försäsongen. Känns som om han inte får kontroll på fötterna i avslutslägena. Går vi däremot till defensiven mot Trelleborg så hade ju Trelleborg bara tre skott på hela matchen, och inget på mål. Men frågan är om det var HBKs backlinje som var bra eller, Trelleborgs anfallsspel som var riktigt dåligt. Det för vi nog se imorgon, då Elfsborg har hyfsade spelare offensivt. Men jag tycker i alla fall att man ska starta med samma manskap bak som mot Trelleborg. Det tycker jag faktiskt med hela laget, förutom kanske att Thomas kommer in istället för Gus. För Thomas som blev spelklar för Klubben i veckan efter en del pappersstrul. Han finns också med i truppen till imorgon, ser ut såhär:

 

Robin Malmkvist
Kalle Johnsson
Ryan Miller
Johnny Lundberg
Tomas Zvirgzdauskas
Tommy Jönsson
Christian Järdler
Per Johansson
Anel Raskaj
Jonas Saevarsson
Michael Thomas
Michael Görlitz
Mikael Rosén
Emil Salomonsson
Alexander Prent
Emir Kujovic
Joe Sise
Marcus Olsson

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0