Inget mål för HBK

HBK spelade i förmiddags en träningsmatch mot Espanyols A-lag. Matchen slutade förvisso med en förlust med 2-0 för HBK, men laget ska ändå ha fått beröm från motståndarna.

Men det var HBK som redan efter en minut ska ha fptt en jättechans då Anel ska ha frispelat Sise, som dessvärre sköt bollen över. Istället var det då Espanyol som tog ledningen 35 minuten då storspelaren Tamuda, vilket kanske ska ha varit helt orättvist då man hade haft en nick i ribban och Kalle redan innan hade räddat ett skott från Tamuda, även den tippad i ribban.

Inför andra så gjordes de tre bytena jag sa igår, då Texas bytte med Järdler, Gus med Thomas och Sise med Mackie. Mackie ska också ha varit väldigt nära att kvittera i början i andra halvlek efter att han rundat målvakten. Även Anselmo bytte med Emir och Prent med Kujtim under andra halvlek. Annars ska andra halvlek ha varit ganska chansfattig. Men Espanyol ska ju i alla fall ha gjort 2-0 efter en nickskarv på en frispark.

Såhär säger Lasse efter matchen till hbk.se:

”Vi hade några jättebra lägen som inte resulterar. De använder allt i sin A-trupp, bl.a. fyra stycken som spelat i spanska landslaget. Legenden Tamudo som gjorde 1-0 har väl spelat ca 150 ligamatcher för laget. I paus bytte de hela laget och slängde in elva nya.”

”Jag är glad att vi klarade att hålla upp det så bra som vi gjorde, det var mer än jag trodde. Vi hade mer boll än jag trott och tog oss fram fint med vårt passningsspel, även om vi ibland tog felaktiga beslut sista tredjedelen. Det är ett par gånger som det defensivt gick lite för snabbt för oss och där kan man ha lite synpunkter, men spelarna är inte vana att det går så snabbt.”

Om man sen ser spelare för spelare så tyckte inte Lasse att det var någon som full ur ramen, och ville ge lite extra plus till några:

”Kalle var bra i målet på det som de skapade. Michael Thomas gjorde ett bra inhopp som balansspelare, Anel var bra med boll och ”Michi” var duktig på sin kant. Även ”Mackie” som löpte sönder dem på topp.”

Även Espanyol ska ha gett beröm till de även idag helt blåklädda enligt Lasse till FotbollDirekt.se:

”De har fattat tyckte för flera av våra spelare, speciellt Görlitz.”

”De gillar vårt anfallsspel, även om vi inte gjorde mål i dag. De tycker att vi har ett varierat spel. Vi hade ett friläge redan efter en minut och skapade överhuvudtaget flera klara målchanser men vi var inte lika effektiva som Espanyol.”

Det är precis som mot B-laget väldigt svårt att göra någon riktig bedömning av detta resultaten och matchen. Espanyol är ju trots allt ett mittenlag i La Liga, och ska ju trots allt ha används alla sina bästa spelare. Så att man förlorar tycker jag inte man ska gräva ner sig för, utan Espanyol ska ju faktiskt vara bättre. Men verkar ju också som man är ganska nöjda, och enligt Lasse det ska inte heller vara så stor marginaler mellan lagen, men det var man ju inte. Vilket fall är det ju säkert lärorikt att få spela en sån här match, och få möta spelare från en av Europas bästa ligor. Så jag hoppas man tar med sig den match i vilket fall, även om det faktiskt var första gången HBK lämnar planen mållösa detta året.

Imorgon återvänder Klubben hem till Halmstad igen. Och sedan är det bara en match kvar innan Allsvenskan, matchen mot Kalmar på söndag. Det blir en match där de sista bitarna ska falla på plats.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"