Nedräkning till Allsvenskan: Min startelva till imorgon

Nu morgondagens startelva redan presenteras, och får dem som inte har sett så kommer den vara med inför-inlägg till imorgon senare idag. Men i vilket fall så har jag ju lovat att jag skulle ta ut min egen startelva, så som jag egentligen vill att den ska se ut. Och den skiljer sig en aning från hur Lasse har satt ihop laget till imorgon. Här min startelva:

 

Målvakt

 

Karl-Johan Johnsson

Just målvaktsplatsen har det varit svårt att få ett riktigt grepp om vilken av målvakterna som är bäst, eftersom Kalle då har varit i laget ett tag medan Robin är alldeles ny. Det gör ju att Robin har en lite längre startsträcka då han måste hitta samspelet med de andra spelarna, och kommer att se bättre och bättre ut. Men det till trots så tycker jag Kalle har visat bättre intentioner. Han utstråla viss pondus och verkar orädd. Sedan är han nog nästan den som låter näst mest under en match, men att komma upp i Texas nivå är inte lätt. Men det som framförallt fattas hos Kalle är ju rutinen, och det finns ju bara ett sätt att få det. Sådär tycker Kalle skulle få chansen.

 

Backar

 

Ryan Miller

Den enda riktiga konkurrenten Ryan har på högerbacken är Niclas Johnsson. Och Niclas har sätt okej ut under försäsongen, men inte riktigt redo för att starta i Allsvenskan. Och då blir valet ganska enkelt. Men jag tror Ryan kan vara en tillgång under säsongen. Är ganska snabb och bra med bollen, vilket gör att han även kan följa med i anfallen.

 

Tomas Zvirgzdauskas

Zvirre blir ju inte yngre, men visade ändå upp ganska bra spel ifjol. Han har ju aldrig varit någon snabb och teknisk spelare, vilket gör att han redan sedan innan är van vid att inte var den som kan springa ikapp anfallare, och på så viss inte behöver ändra sin spelstil allt för mycket nu när han har blivit ännu lite segare i benen. Men det fysiska har inte svikit honom, om det sin inställning visar han resten av laget hur man ska spela.

 

Johnny Lundberg

HBK nye lagkapten är ju självskriven i mittlåset. Kom in under sommaren ifjol, och hittade snabbt sin roll och var en av de bästa under förra hösten när det blåste som kallast. I år har han fått vara med under hela försäsongen och antagligen hittat sin plats ännu mer i laget, också har han ju då fått bindeln runt armen, något som förhoppningsvis höjer honom ännu mer.

 

Christian Järdler

Var ju den position som det såg senast ut på inför säsongen, och det är väl inte den position som man har det bäst ställt på nu heller. Men jag tycker ändå Järdler har tagit ett steg framåt sedan förra året, och är ganska klart förstavalet på vänsterbacken. Har ju en riktigt bra vänsterfot, som har framförallt har visat på hörnor under försäsongen, som jag tror kan bli ett bra vapen under säsongen.

 

Defensiva mittfältet

 

Anel Raskaj

Valet av defensiva mittfältare har varit svårt, då det känns som om man har fyra spelare där som är ganska jämna. Men Anel sticker lite ut med sin spelstil. Han är ju av dem som absolut har bäst bollkontroll och teknik. Han förbättrade också sin defensiva förmåga under fjolåret och det blev nästa han starka sida förra säsongen. Så därför tycker jag den positionen passar honom bättre än på det offensiva mittfältet. Han är ofta spelbar och släpper bollen snabbare i år. Fast fortfarande så är de för lite bollar som går framåt i banan.

 

Michael Thomas

Sedan var det den andra platsen, där det till slut valde Thomas trots att jag bara har sett honom i en halvlek. Men det kändes det som han var ett bra komplement till Anel, då Thomas är mer fysisk och stark. Verkar också vara hyfsad med fötterna, och ha okej passningsspel.

 

Offensiva mittfältet

 

Emil Salomonsson

Det offensiva mittfältet är ganska självklart egentligen, alla tre platserna. Emil har varit en av de bästa under försäsongen, och är nog ganska nöjd med att vara tillbaka där han känner sig hemma. Är jobbig att möta med sin snabbhet, och är också rätt så stark och bra på att hålla ifrån sin motståndare.

 

Emir Kujovic

Även om Emir egentligen är anfallare så känns det som om denna position passar honom ganska bra. Stark och är bra på att vinna bollen, och sedan skicka bollen vidare och på så vis bli lite av en playmaker. Samtidigt så får han eftersom han ligger lite längre ner chansen att skjuta lite oftare och kan ibland ta ett skott från avstånd, vilket gör honom oberäknelig.

 

Michael Görlitz

Görlitz är ju helt självskriven. HBKs bästa spelare förra året, och var väldigt viktiga i offensiven ifjol. Förhoppningsvis blir han inte riktigt lika viktig i år, men han är ju trots allt en spelare som håller mycket hög klass. Mer behöver man inte säga.

 

Anfallare

 

Joe Sise

Sise slog på igenom ifjol, trots hans stora skadeproblem. I år ska han verkligen visa vad han går för. Är ju väldigt spännande med tanke på att han är väldigt lång, men samtidigt väldigt snabb. Kommer att vara väldigt användbar i den höga pressen i försvarsspelet. Sedan är det inget fel på hans teknik heller.   

 

Avbytare

 

Robin Malmkvist - blir per automatik andramålvakt

Tommy Jönsson - eftersom Gustafson är skadad så blir Tommy tredjealternativ som mittback

Mikael Rosén - ser honom som ett alternativ som både defensiv mittfältare och ytterback

Jonas Gudni Saevarsson - kan vara bra att ha för att slänga för att springa mycket

Kujtim Bala - känns spännande och kan vara intressant att få in med sin speed och vänsterfot

Marcus Olsson - kan komma in och gneta framföra allt på en kant, eller längst fram

Anselmo - kan vara intressant att slänga in om målskyttet inte riktigt stämmer.

 

Ska vi sammanfatta så vill jag alltså att HBK ska ställa upp såhär:

 

                                Kalle

 

Ryan          Zvirre            Johnny        Järdler

 

                    Anel             Thomas

 

Emil                        Emir                       Görlitz

 

                                 Sise

 

 

Robin

Tommy  

Gus

Saevarsson

Kujtim

Mackie

Anelmo

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0