Premiären är här!

Då är den här, den allsvenska premiären. Och det känns… jättekonstigt. Men snön ska vara borta på Örjans vall så det ska bli match mellan HBK och Trelleborg imorgon, kl 14.

 

Trelleborg mötte man ju för cirka en månad sedan. Då blev det vinst för HBK med 2-0. Men nu har Trelleborg fått tillbaka ganska många spelare och ska vara bättre förberedda. Och Toms Prahls mannar är absolut inte dåliga. Man har t ex ett helt gäng snabba spelare långt fram som säkert kan ställa till det mot HBKs backlinje. Sedan ska man inte glömma heller glömma en spelare som förre HBKaren Magnus Andersson som är duktig och har ruskig kraft på frisparkar. Och HBK fick bara med sig en poäng förra årets mot dem så det kommer absolut att bli tufft.

 

Som sagt var det inte genrepet det bästa för HBK med förlusten mot Kalmar med 3-0. Frågan är hur det har påverkat laget. Förhoppningsvis har detta peppat den till att verkligen visa vad det går för imorgon. Men det var lite oroande att man ramlade ihop så efter deras 2-0-mål. Förhoppningsvis så var det bara för att det var en träningsmatch och man var trötta efter Spanienlägret. Men att spelare som Görlitz och Emil, som har varit tongivande under försäsong, presterar så dåligt som man gjorde känns ju inte riktigt bra. Sedan att Tommy får förtroende trots den dundertabbe han gjorde i matchen mot Kalmar känns inte heller riktigt hundra. Kan ju förresten lika gärna skriva hur laguppställningen ska se ut imorgon:

 

Robin Malmkvist

 

Ryan Miller

Johnny Lundberg

Tommy Jönsson

Christian Järdler

 

Anel Raskaj

Mikael Rosén

 

Emil Salomonsson

Emir Kujovic

Michael Görlitz

 

Joe Sise

 

Bänken: Kalle Johnsson, Per ”Texas” Johansson, Tomas Zvirgzdauskas, Jonas Gudni Saevarsson, Alexander Prent, Anselmo, Marcus Olsson

 

Det är alltså Robin som är förstavalet i mål. Jag ville som sagt hellre ha sett Kalle. Men han ska ha skadat sig i B-lagets match i veckan, och är inte riktigt hundra. Men det verkar som om det är Robin som gäller i vilket fall. I backlinjen ser det ju förutom Tommy då ut som jag ville. Ryan, Johnny och Järdler kändes ju ganska klara också på sina platser. På det defensiva mittfältet så ville jag ju se Thomas tillsammans med Anel. Men med tanke på att Thomas inte verkar kunna vara spelklart till imorgon så känns Gus som rätt alternativ faktiskt. Han tycker jag har visat mer än vad Saevarsson har gjort under försäsongen. Sedan känns ju även det offensiva mittfältet och anfallaren ganska självklara. Görlitz och Emil bör ställa till en del på sina kanter. Emir passar som en targetspelare och en spelare som kommer lite bakifrån. Sise kommer med sin teknik, styrka och fart ställa till för de flesta backlinjer. På bänken är ju Kalle självskriven. Texas kan nog vara ganska bra att han med i truppen och i omklädningsrummet. Zvirre är ju också självskriven då han är den enda skadefri mittbacken i truppen förutom de två som startar. Saevarsson kan bli intressant att slänga in i slutet som kan komma in med pigga ben och löpa sönder. Prent ska ha gjort stora framsteg under försäsongen, men än har jag inte själv sett det, så han är fortfarande upp till bevis. Anselmo ska ju också vara med, med tanke på vilket målsinne han egentligen har. Mackie är precis som Saevarsson bra att slänga in i slutet som kan springa ifrån trötta motståndare.

 

Nu ska det verkligen bli spännande att se vad HBK egentligen har att ge. För träningsmatcher är alltid träningsmatcher. Det är nu det verkligen gäller…


Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0