Tungt genrep

Dagens genrep inför Allsvenskan mot Kalmar blev nog inte riktigt som HBK hade tänkt sig. Men två snabba mål i mitten av första halvlek för Kalmar förstörde dagen, och efter en riktig tabbe så blev sedan resultatet 3-0.

Efter som det inte presenterades någon startelvan igår, så kommer här nu hur Klubben ställde upp idag:

Robin Malmkvist

Ryan Miller, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Christian Järdler

Anel Raskaj, Michael Thomas

Emil Salomonsson, Emir Kujovic, Michael Görlitz

Marcus Olsson

Det var väl Kalmar som startade bäst, och som kom till de första lägena. HBK kändes mer avvaktande, och det kändes lite som det gjorde i matchen mot Trelleborg. Där började ju Trelleborg bäst, men HBK tog över mer och mer. Och det blev faktiskt något liknande idag. Kalmar hade som sagt trycket i början, men skapade inte så mycket farligt. Men sedan kom HBK in i matchen mer och mer. Och efter cirka halva halvleken så var det HBK som hade spelövertaget, och radade upp ett antal chanser. Men Kalmar kan, efter att bollen smitit någon millimeter förbi Emirs fot längre fram i banan, på ett läge efter att inte haft någonting på en stund få in bollen bakom Robin. Hade inte känns orättvist en stund tidigare, men nu var det ju HBK som var det bättre laget och då kändes det inte lika välförtjänt. Och bara någon minut senare, efter en hörna till HBK, kan Kalmar kontra in 2-0. Kändes ju oerhört tungt då HBK alltså var bra med i matchen, och kunde mycket väl ha gjort 1-0 innan Kalmar tog ledningen. Kändes också lite som om luften gick ur HBK efter 2-0-målet. Förhoppningsvis var det för att det var en träningsmatch, och inte spelar lika stor roll, och att de hade reagerat annorlunda i Allsvenskan. Resten av halvleken kändes lite avslagen och det kändes att HBK behövdes väcka inför andra halvlek.

Jag vet inte om jag och Lasse såg likadant på situationen, för de två bytena jag stod och funderade på att jag ville se i paus, gjorde Lasse också. In kom Sise istället för Mackie och Gus istället för Thomas. Och till en början så tyckte jag att man fick igång ett lite bättre spel. Men sedan kom till 3-0-målet, som en, bara en spelare för ta på sig, nämligen Tommy. För att börja dribbla som sista man, och tappa bollen är under all kritik. Johnny gör ju sedan rätt då han försöker komma ikapp den fria Kalmarspelaren och störa honom i avslutsläget. Det blir förvisso straff och målchansutvisning för Johnny, men vad skulle han göra. Särskilt eftersom det är träningsmatch och Zvirre fick komma in i hans ställe. Men straffen sitter säkert. Och där försvinner ju allt hopp för HBK. Resten av halvleken blir oerhört tråkig och chansfattig då det inte känns som om något av lagen vilja ge järnet. Så resultatet blir 3-0 till Kalmar, ett jobbigt resultat.

Ja, vad ska man säga. Det är bara att lyfta på hatten för Kalmar som gör det bra, och är ett nummer för stort idag. Men jag måste ändå ge HBK godkänd i första halvlek, då man ändå bjuder upp till bra spel. Man hade som sagt en bra period innan Kalmar tog ledningen, med flera fina anfall. Men så kommer då Kalmars mål, och det var ju första gången HBK kom i ett tvåmålsunderläge i år så pass tidigt i matchen. Så därför var de ju lite intressant och se hur de skulle reagera på det, men tyvärr så reagerade de inte som jag hade hoppas. Och efter 3-0 så var allt var vilja att prestera borta. Men man får ju se det positivt, Kalmar skapade inte heller så mycket. Men det som framförallt oroade mig var hur det såg ut när Kalmar kontrade, då HBK ofta fick svårt att hänga med. Offensivt var det också tungt idag. Nu ska man ju inte skylla på det, men jag vet inte hur smart det egentligen var att detta var den första fotbollen man spelade sedan man kom hem från Spanien. För det kändes i många lägen som man var kvar på de fina planerna nere i Barcelona. För spelare som Görlitz och Emil, som har varit de två bästa spelarna i år de matcherna jag har sett, var inte sig själva idag. Görlitz förlorar mer boll än vad han har gjort på mycket länge. Kanske hade det varit bra att istället för att ha haft helt ledigt igår kört någon enklare träning på Sannarp, och fått känna på konstgräset igen. Nu blev det alltså första gången på typ två veckor man spelade på konstgräs och i kyla, och då mot ett duktigt Kalmar. Men som sagt, det är ju absolut inte hela sanningen till dagens insats. Men man får väl bara inse att man inte var bättre idag, och försöka gå vidare.

Sätter poäng på spelarna som vanligt:

Målvakt

Robin Malmkvist              2

Robin gör en helt godkänd match idag. Han får alltså släppa in en boll som byter riktning, ett läge med två Kalmarspelare fria och en straff, ingen av målen kan man lasta Robin för. Istället gör han ett par fina räddningar.

Backar

Ryan Miller                       2

Ryan gör också en stabil insats. Försöker fylla på i anfallen och håller väl helt okej i defensiven.

Johnny Lundberg             2,5

Johnny gör en stabil match och styr backlinjen bra. På utvisningen kan han inte göra så mycket annat, utan måste ju försöka störa Kalmarspelaren. Det var ju inte speciellt fult heller, utan det var ju för att Kalmarspelaren var fri.

Tommy Jönsson                1,5

Efter den megatabben Tommy som letar till 3-0 så kan han inte få godkänt. Kan han ha förlorat sin startplats där? Kanske. Men visst ett par bra saker gjort väl ändå Tommy, men inte så han får godkänt.

Christian Järdler              2

Järdler gör en helt okej insats trots allt. Försöker hänga med i anfallet, och ställer inte till det i försvaret. Men hans starkaste sida är hans hörnor.

Defensiva mittfältare

Anel Raskaj                       2,5

Anel håller upp spelet helt okej. Han är ofta spelbar och kämpar i defensiven. Men det är fortfarande lite för få bollar framåt från Anel.

Michael Thomas               2

Första gången jag såg Thomas. Han såg väl helt okej ut. Kämpar på bra, och det funkar helt okej i passningsspelet.

Offensiva mittfältet

Emil Salomonsson             2,5

Även om Emil inte har sin bästa dag idag så gör han en del riktigt bra grejer. Men försvinner ganska mycket in andra halvlek.

Emir Kujovic                    2

Inte heller Emir har sin bästa dag på jobbet. Men han vinner lite dueller, och får iväg ett par skott framförallt i första halvlek.

Michael Görlitz                 2

Görlitz gjorde ingen bra match idag med tanke på vad han kan. Men han har ändå några fina rajder som ger honom godkänt.

Anfallare

Marcus Olsson                  2

Mackie kämpade på bra i första halvlek, och skapade en del problem. Men han är fortfarande lite för klen och förlorar många dueller.

Avbytare

Joe Sise                              2

Har det inte lätt i andra då HBK tappar sitt anfallsspel. Men han lyckas ändå göra några bra saker, som ger honom godkänt.

Mikael Rosén                    1,5

Gus är alldeles osynlig under andra halvlek och klarar inte därför godkänt. Kan mycket bättre än vad han visar idag.

Alexander Prent               -

Prent kommer in i slutet av matchen mot Emil, men hinner knappt vara med i matchen. Därför kan jag inte sätta betyg på honom. Men han hann med en fin löpning utmed kanten.

Då var alltså alla träningsmatcherna slut. Kunde ju ha slutat bättre än med två raka förluster. Men nu får man tagga till inför nästa vecka. Då börjar Allsvenskan, helt otroligt egentligen.

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"