Åter bortamatch

Efter matchen uppe i Stockholm så har HBK knappt hunnit hem innan de imorgon åter får bege sig på resande fot. För imorgon ska man nämligen spela match på Fredrikskans i Kalmar, för att då möta Kalmar FF. Hur kommer alla timmar i buss påverka Klubben?

 

Kalmar som har startat säsongen sisådär, men som imponerade med att slå Örebro med 4-1 i senaste hemmamatchen. Kalmar tog också en ganska säker seger när HBK och Kalmar möttes i genrepet inför Allsvenskan och Kalmar tog en 3-0-seger på Sannarp. Och det finns också ett gäng spelare av hög kvalité i Kalmar, där några är Ricardo Santos, Tobias Eriksson och Abiola Dauda. Också har man ju även ständigt aktuell Henrik Rydström som alltid tuggar på. Så det gäller verkligen att HBK är på tårna imorgon.

 

HBK hade ju ytterligare en bedrövlig match senast mot Brommapojkarna, och det var ganska signifikativt att BPs segermål var ett självmål. Det anfallsspel som fanns under framförallt första halvleken mot Gelfe matchen innan var som bortblåst, och HBK chanser var lätträknade. Så det behövs en riktig uppryckning.

 

Ja matchen senast var rent bedrövlig. Trots då en helt ny konstgräsplan så var det ingen vidare fotboll som spelades på Grimsta i söndags. BP var ju det bättre laget, och segern kändes väl inte helt oförtjänt, även om deras mål svider. För som jag sa så var HBK anfallsspel katastrofalt rent utsagt. Man kom absolut ingen vart offensivt. Istället var det mycket felpass, missförstånd och stillastående. För det kändes som om den riktiga glöden saknades. För BP-spelarna kändes betydligt hungrigare i de flesta situationerna, och vann ju på så sätt också de flesta fifty-fifty-duellerna. Och Lasses förklaring till passivitet gjorde inte en lugnare precis. För han sa att det kunde bero viss trötthet hos spelarna, även om de inte känner det. Och då hade man alltså bara en resa dagarna innan. Nu har man alltså haft en dag hemma mellan resorna till bortamatcherna. Känns ju inte som om det gör spelarna piggare. Kanske är det i så fall läge att göra några byten inför matchen imorgon, och ge de spelare som har lite piggare ben chansen. Och jag är ganska säker på att det blir några byten i startelvan till imorgon.

 

Defensivt så släppte man ju egentligen inte till så jättemycket. Men Robin fick ju gör ett par kvalificerade räddningar. Så även där fanns det vissa delar som inte riktigt var helt bra. För även här fattades den riktiga aggressiviteten. Och att bara situationen som leder fram till målet kan uppstå är riktigt uselt. För någonstans brister kommunikationen mellan Zvirre och Robin, för Robin ska ju tala om för Zvirre att han är ensam. Men om Robin inte gör det eller om Zvirre inte tar till sig budskapet vet jag inte, men det ska inte hända i vilket fall. Så till imorgon vill jag se bättre kommunikation, större vilja, tuffare närkampsspel och betydligt bättre passnings- och anfallspel. För förbättrar man inte detta kan man lika gärna kasta in handduken.

 

Så nu jäklar är det åter dags att bevisa vad man kan. För det ska bara finnas ett läge, och det är att ge allt.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0