HBK ute ur cupen

Det gick ingen vidare för HBK igår. Man han knappt komma in i cupen innan man åkte ut den. För det var Ängelholm som gick segrande ur match igår, efter 1-0.

 

Men det ska ha varit HBK som började bäst, och som hade den första farliga chansen. Det var Mackie som efter en skarv från Emir kommit fri, men förre Helsingborgsmålvakten Daniel Andersson ska ha fått tag på bollen. Emil ska också ha missat ett läge, då han bollen gått förbi Mackie, men bollen gick i burgaveln ur dålig vinkel. Efter ska HBK övertag ha börjat avta, och Ängelholm ska ha börjat komma in i matchen. Deras första farlighet ska ha kommit i 18:e minuten då Patrik Larsson ska ha kommit fri, men Kalle ska ha avstyrt. Men efter 31 minuter så kommer Ängelholms mål. Det var Björn Westergren som fri med Kalle kan slå in bollen, och 1-0. Ett mål som inte ska ha kännas helt ologiskt vid den tidpunkten. Innan paus fick även en lite krasslig Mackie byta med Sise. HBK hade sista chansen i halvleken, men Prent ska inte ha träffat bollen. Så det stod 1-0 i paus.

 

HBK satte ganska så direkt fart i andra halvlek. Och efter bara några minuter så kommer Prent till ett nickläge, men bollen gick över. Och efter en timme så skapar ett anfall med hela tre målchanser, först Emil, sedan Sise och sist Prent, men ingen får in bollen. Strax efter så gör HBK sitt andra byte då Anselmo kommer in istället för Emir. Han skapar också ganska så direkt farligheter, då han först passade fram till Prent, som fick bollen till Sise till sist, och sedan fick han iväg ett bra skott själv. Efter drygt 20 minuter kvar så fick Joakim Wrele göra tävlingsdebut då han bytte av Anel. Riktigt kul för Jocke. HBK skapar några fler chans innan matchen är slut. Men bollen går aldrig in, utan Ängelholm går vidare efter 1-0.

 

Ska väl säga att jag ändå inte är jätteförvånad över resultatet. Det är ingen tillfällighet att även Djurgården åkte ut mot Ljungskile, Malmö behövde förlängning mot Syrianska för att gå vidare och Mjällby bara vann med uddamålet mot LB07. De allsvenska lagen har inte samma inställning och satsning i Svenska Cupen som i Allsvenskan. Man har nog också svårare att hitta den rätta motivationen mot ett lag från en lägre division. Däremot för lagen från Superettan, och division ett, ser det som en betydelsefull match, ger verkligen allt i dessa matcher. De har inga större problem att hitta motivationen. Men det innebär inte att det är okej vad HBK presterade igår. Det är riktigt dåligt, och alltså ytterligare en match där den riktiga inställningen saknades. Och det är ju inget snack om att spelarna är besvikna efter matchen och Emil säger till Hallandsposten att de inte ens höll Superettanklass. Så förhoppningsvis tar man ändå lärdom av detta, men samtidigt bör man lägga det bakom sig ganska så snart.

 

Det enda positiva var Jockes tävlingsdebut, som han kommentera såhär:

”Det var bara att gå in och köra. Fanns lite nervositet när jag var på bänken men det försvann när jag kom in. I första tycker jag att vi slappnar av och bjuder in dem och låter de styra. I andra borde vi gjort en 3-4 mål.”

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0