Hemma igen

Nu börjar det riktigt täta spelschemat ta slut. För efter morgondagens match har HBK nästan en vecka till nästa match. Men först är det alltså match imorgon. På kommer nämligen Häcken från Göteborg på besök på Örjans vall. Det innebär alltså att HBK åter får hemmamatch efter två raka bortamatcher. Matchen börjar precis som de senast söndagarna kl. 17.00.

 

Häcken började årets säsong väldigt bra och tog en tidig topplacering. Men den senaste tiden har man haft det lite tyngre och fallit en del i tabellen. Men man vet ju att det finns mycket det finns klass i laget, bara man tar fram det. För bara det faktum att de hade två man med i landslagets januariturné i vintras, Mathias Ranegie och Tom Söderberg, säger en del. Dessa tillsammans med spelare som Paulinho, Dominic Chatto och inte minst Jonas Henriksson kan ställa till med stora problem imorgon. Så det gäller trots avstängningar på Mattias Östberg och John Chibuike verkligen att se upp med Häcken, annars kommer man bli straffade direkt.

 

HBK har åkte på sin andra raka 1-0-förlust senast borta mot Kalmar, då man ju förlorade med samma siffror även matchen innan dess borta mot Brommapojkarna. Och det var tredje raka matchen med bara ett mål i matchen då HBK ju vann matchen där innan med 1-0 hemma mot Gelfe. Och det har inte varit något vidare spel från Klubben de två senaste matcherna heller, vilket inte är positivt precis.

 

Matchen i onsdags var som jag sa ingen vidare. Tämligen dålig fotboll, på en inte mycket bättre plan egentligen. Men Kalmar klarade av att spela betydligt mycket bättre fotboll på den, och var det bättre laget egentligen hela matchen igenom. HBK däremot hade väldigt svårt att skapa någon som helst tryck i offensivt läge. Utan när man väl kom fram så var det allt som ofta ett sporadiskt anfall. Det gjorde ju att HBK inte heller kom till speciellt många lägen. Och det har väl att göra med att man fyllde på ganska dåligt offensivt nästan hela matchen i HBK. Man fick ju lite tryck i slutet då man efter Kalmars mål var tvungna gå framåt. Men resten av matchen var det väldigt dåligt. Rakt igenom så kändes det som om HBK satsade väldigt defensivt, och det var nog taktiken också har jag fått uppfattningen om. För jag drog detta exemplet redan efter matchen, men det är ju ett väldigt tydligt tecken på HBK defensiva inriktning. För på en offensiv hörna ganska tidigt i matchen, alltså för min del alldeles för tidigt för att ens tänka tanke att spela 0-0, så går alltså HBK bara upp med tre man i Kalmars straffområde. Tre man. Nu ganska t ex inte mittbackarna ha upp, det var jag inte, men ändå. För även om Kalmar är livsfarligt på sina omställningar, vet inte minst HBK efter det allsvenska genrepet i mars, så kan man ju inte gå in med tanke att det är viktigare att helt ta bort chansen att Kalmar kan kontra än att verkligen försöka skapa något ordentligt på hörnan. Det blev ju såklart inget av hörnan heller.

 

Så imorgon hoppas jag verkligen att man tänker betydligt mer offensivt redan från början och ger järnet från minut ett. För man ska inte spela för fult i närkampspelet, men man måste ta för sig. Man har varit alldeles för snälla i de senaste matcherna. Så tryck på. Jag vill även se att man startar sin press högre upp än vad man har gjort den senaste tiden, för att på så vis kunna vinna bollen högre upp och ställa om fortare. Sedan måste passningsspelet bli betydligt bättre. Också måste man använda sig betydligt mer av marken än vad man gjorde framförallt mot Kalmar. För även om nu gräsmattan så väldigt ojämn ut och bollen kunde studsa lite hur som helst så inte den höga bollen ett så bra alternativ med ganska små spelare offensivt. Så passningsspel utmed marken.

 

Så in i närkamperna, pressa högt och passa på marken. För nu är det dags att skaka av sig prestationerna i de två senaste matcherna och visa att man är betydligt bättre än så.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0