Konstgräs och spännande debutant

Imorgon är det åter dags för HBK att spela. Denna gång har man återigen tagit sig till Stockholm, för att möta Brommapojkarna. Och det är då Grimsta som är spelplatsen som vanligt. Men i skillnad mot den usla planen som brukar finnas på Grimsta så ligger det nu konstgräs. Och det ger ju inte de bästa vibbarna precis.

 

BP ligger precis positionen under HBK i tabellen just nu, med 12 poäng. Så man har trots allt börjat ganska stabilt och verkligen visat sig farliga. Och HBK har haft det väldigt svårt mot BP de gånger de har möts i Allsvenskan, och man kammade noll mot med förra året. Och BP har ju fått en väldigt spännande förstärkning i lånet av Manchester Citys John Guidetti, som visat vägen hittills de matcher han har varit med i. Så det kommer att bli tufft.

 

HBK fick ju med sig alla poäng senast mot Gelfe till slut. För även om HBK spelade ut Gelfe i första halvlek så vann man ju efter stor nervositet i slutet bara med 1-0. Men man hittade i alla fall ett spel som var betydligt bättre än mot Örebro matchen innan där man ju förlorade med 3-0.

 

Som sagt så var första halvlek riktigt bra genomförd. Visst var inte Gelfe speciellt bra, och hade i princip ingenting framåt under hela första halvlek. Men HBK brukar ha väldigt svårt med lag som backar ner så som Gelfe gjorde. Men man luckrade upp Gelfes försvar gång efter gång genom att använda sig av snabbt spel. Passningsspel var också mycket bättre mot Gelfe, även om man slog iväg bollen alldeles för enkelt några gånger under matchens gång. Men till en början så hade man svårt att komma till dem riktiga lägena. Det hade man väl egentligen fram till målet. Sedan bara radade man upp riktigt farliga lägen där det med lite mer tur och skärpa hade varit en betydligt större ledning i paus. Sedan när andra började så ryckte Gelfe upp sig och tog högre positioner. Samtidigt så började HBK så smått bli mer och mer rädd om sin ledning. Och efter dryga timmen började man bli riktigt ängsliga och komma allt längre ner i banan. Man tappade då också sitt anfallsspel då man fick längre väg att anfalla och man kunde inte ställa om som man ville. Men Gelfe skapade ju egentligen inte så mycket som blev riktigt farligt även om de hade mycket mer boll nu. Så det var helt klart en välförtjänt seger till HBK, men som borde ha varit större.

 

Till imorgon så vill jag se samma fart i anfallsspelet som mot Gelfe. Jag vill se att man visar att man klarar av att spela på konstgräs, och göra det bra. För man bör vara ett lag som gynnas av en jämn och fin plan. Men det ska ju trots allt var viss skillnad på att spela på naturgräs och konstgräs, men man har ju konstgräs på Sannarp, så man har ju helt klart spelat och tränat på konstgräs mycket under vintern och våren. Jag vill att man fortsätter med mycket boll utmed marken, då är det ju en fördel med konstgräs, med någon långboll då och då. Sedan vill jag se att man pressar hårt och inte ger BP för mycket ytor, men att försvaret ändå inte ligger för högt så att det kan skapas en massa instick bakom backlinjen då man inte har de snabbaste spelarna längst back. Också kriga i varje duell, det är också väldigt viktigt. Att inte vika ner sig i duellerna, för då är det jobbigt.

 

Sedan så har det visat sig att det finns ett ganska intressant namn med i truppen till imorgon. För det finns med en som är med i sin första A-lagstrupp någonsin, nämligen Joakim Wrele. Och det tycket är riktigt roligt i och med att jag känner Jocke sedan länge, och gått ett antal år tillsammans med honom i skolan. Och jag var imponerad av honom redan förra året, och såg potential redan då. Har också trott att han har chans att få ett A-lagskontrakt till i alla fall nästa år, och nu kanske han kan få det ännu tidigare. Skulle vara riktigt kul om han fick göra ett inhopp imorgon, men det tror jag ju inte tyvärr.

 

Så det ska bli intressant och se vad Klubben kan göra imorgon. För det kommer att bli stentufft, och det gäller verkligen att man ger järnet återigen.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0