Konstgräs var det då…

Som sagt så ligger det konstgräs på Grimsta numera. Och då fanns det ju bara ett sätt som dagens match mellan Brommapojkarna och HBK kunde sluta på. Ja just det BP vann, med 1‑0, i en match det enligt det officiell statistiken blev 0-0 i skott på mål…

HBK ställde upp precis likadant som mot Gelfe, alltså såhär:

Robin Malmkvist

Ryan Miller, Tomas Zvirgzdauskas, Johnny Lundberg, Christian Järdler

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Michael Görlitz, Anselmo, Marcus Olsson

Emil Salomonsson

Det kändes ganska så direkt i matchen att det inte skulle bli någon supermatch idag. Det började väldigt avvaktande från båda lagen. Men när det väl matchen ändå började sätta sig så var det ett lite övertag till HBK. Och HBK gör också mål, fast i fel bur. För på ett inlägg från John Guidetti kan Zvirre helt ensam glidtackla in bollen precis vid Robins stolpe. Zvirre trodde väl antagligen att han hade en spelare i ryggen, och jag tycker Robin borde ha ropat att han var ensam, för då hade ju aldrig situationen uppstått. Men i vilket fall så stod det alltså 1-0. Och matchen blev inte bättre efter målet heller, utan framförallt HBK var väldigt uddlösa. BP kom till några lägen, men som sagt inte så mycket mot mål. Utan halvlek rinner ut utan att göra speciellt stor intryck på mig, Men 1-0 i paus.

När andra halvlek började så såg det mycket bättre ut från HBK sida. Man kom fram i några anfall direkt när halvleken började. Men det blev inte till speciellt många farliga lägen. Och sedan kändes det som om HBK mattades igen. Och inget av de tre bytena HBK gjorde under halvleken fick någon vidare inverkan på spelet. Först bytte Anselmo med Emir, sedan Mackie med Prent och sist Gus med Thomas. Men tiden tickade bara på utan att HBK kom till några vidare anfall. Och det kommer ingen riktigt farlig chans, eller utan matchen slutar 1-0.

Ja det var ingen rolig match över huvudtaget. Att det blev 0-0 i skott på mål säger ju allt. En riktigt sömnig match. Och HBK var tillbaka i spelet man hade mot Örebro. Jag vet inte vad där med HBK och konstgräs, det funkar inte helt enkelt. Nu har jag i princip aldrig spelat fotboll över huvudtaget på konstgräs, och mina färdigheter på vanligt gräs är ingen vidare heller egentligen. Men enligt vad jag har hört så ska det faktiskt vara viss skillnad mellan naturgräs och konstgräs. Bollen beter sig helt olika och så vidare. Men det ska ju ändå inte se ut som det gör. Nu har man visserligen bara en match till år på konstgräs, på Strömvallen i Gelfe. Men man måste i vilket fall till den matchen verkligen ha tagit tag i problemet.

Det stora problemet idag var precis som mot Örebro anfallsspelet. Man kommer ingen vart i offensiven, och det är alldeles för många misstag och missade passningar. Sedan envisades med att slå en massa långbollar hela tiden, som man i princip aldrig fick tag på. För varken Emil eller Anselmo är ju inte några jättestora spelare. Och inte heller Emir fick inte tag på så många bollar när han kom in. Så man skulle ha använt sig betydligt mer av marken i offensiven. Men sedan fattades återigen det riktiga kämparglöden. BP satsade nästan alltid mer i duellerna än spelarna i Klubben. Jag fattar inte varför detta återkommer igen och igen. Det måste man verkligen ändra på, för det funkar inte att man gång efter gång beter sig på detta tafatta sätt. Så till nästa match måste man verkligen ta sig i kragen, börja använda sig mer av spel på marken och ha med mer folk i offensiven. För det var ofta som man i princip inte fanns någon spelare i straffområdet när man väl stack upp. Så man har en del att fundera på.