Konstig match slutade i moll

Snacka om intensiv start på dagens match mellan HBK och Häcken. För efter matchens två första anfall stod det 1-1, och då hade inte gått mycket mer än en minut av matchen. Och sista målet kom också under den första kvarten. Dessvärre var det Häcken som gjorde det, och matchen slutade 2-1.

HBK ställde upp med en elva som såg ut såhär:

Robin Malmkvist

Ryan Miller, Johnny Lundberg, Richard Magyar, Christian Järdler

Jonas Gudni Saevarsson, Anel Raskaj

Emil Salomonsson, Emir Kujovic, Marcus Olsson

Anselmo

Ja enligt speakern så kunde Häcken ta ledningen mot HBK efter bara åtta sekunder (!). Det är Jonas Henriksson som, efter att en Häcken vunnit en nickduell efter lyra på avsparken, kan drämma in 1-0. Vad var det som hände tänkte man där man knappt hunnit fatta att matchen var igång. Men direkt efter avspark så kan HBK få en frispark till höger på Häckens planhalva. Och frisparken av Järdler kan Johnny nicka in. Och då hade alltså klockan knappt hunnit fram till en minut. Har nog aldrig varit med om en sådan start på en match. Sedan så tycker jag att det är HBK som tar initiativet. Men sedan får Henriksson sin nästa chans. Han kommer helt fri emot Robin, känns ju som offside men repris gav ingen bra bild, och kan efter behövt snurra ett varv slå in bollen mellan benen på Robin. 2-1, och klockan hade alltså inte hunnit mer än 14 minuter. Men om starten på matchen var väldigt händelserikt, så var resten av halvleken ganska seg. HBK försökte ta sig framåt, men man kom inte till några vidare lägen egentligen, utan Häcken hade rätt bra koll på det. Istället kändes det som om det var Häcken som fortsatt var det bättre laget. Man var närmare 3-1 än var HBK var 2-2 kändes det som, även om inte de heller skapade speciellt mycket egentligen. Så när man blåste av för paus stod det alltså 1-2.

Inför andra halvlek byts Görlitz i och Emir går ut. Det gjorde att Emil gick upp längst fram, Anselmo flytta ner ett snäpp och Görlitz tog platsen till höger. Och HBK började väl ändå andra halvlek bättre än vad de slutade första. Men fortfarande så hade man svårt att skapa de riktiga lägena. För Häcken låg bra i sina positioner och släppte inte till mycket lägen. Men det blev mer och mer HBK då Häcken backade tillbaka allt mer. Det gjorde att Robin hade en ganska lugn halvlek utan att ställa på allt för många prov. Mitt i andra halvlek får Texas göra säsongspremiär när han byter med Järdler. Antagligen så har Järdler fått problem, annars byter man ju inte vänsterback i underläge. Man gör också ett byte då Prent kommer in istället för Mackie. Och sista kvarten hade Häcken kommit riktigt långt ner, och nu började HBK få en riktigt stor press. Och man började också skapa farliga lägen. Och man var nog faktiskt förtjänta av ett mål i slutet med alla de lägena man ändå skapade. Men man fick inte in bollen, och matchen slutade alltså 1-2.

Ja, får väl ändå säga att dagens match var ett steg framåt från den senaste tiden. För idag fanns det i alla fall ett visst passningsspel som var ganska bra. Och man hade mer en idé över hur man skulle försöka ta sig fram. För även om det fortfarande var lite för mycket chansbollar upp från backlinjen så var de i alla fall färre en den senaste matchen. Men trots det så fick man alltså inte till ett stabilt anfallsspel. För det dröjde ju då fram till sist kvarten innan man fick till den riktiga kvitteringsjakten, och då hade man ju redan legat under i en timme. Och återigen så tycker jag att Emil faktiskt gör det ganska bra när han var längst fram, men han har ju alldeles för dåligt understöd från sina medspelare. För även han skulle var först bollen, som han trots allt var ganska ofta, så hade han ingen att antingen skarva eller passa bollen till, och då hade han det svårt att behålla bollen inom laget. Tycker väl ändå Görlitz kom in och förbättrade anfallsspelet. Men han är ju fortfarande en bit från sin högsta nivå. Anselmo och Mackie försökte den tiden de var inne, men de fick inte till det riktigt. Emir däremot är fortfarande under isen och gjorde en usel första halvlek, och det var helt rätt att byta ut honom i paus.

Saevarsson lite längre ner slet ju som vanligt hårt matchen igenom, men hans spel med bollen idag var inte bra. Anel jämte honom var ju bättre, och är den som kan lägga passningarna. Sedan i backlinjen så tycker jag trots allt att de såg ganska bra ut. Magyar växer in i laget mer och mer, och stod trots allt för en riktigt stabil match idag. Även Johnny gör det helt okej, och gör inte så många fel. Ryan tyckte jag väl kanske kom lite fel i positionen ibland, men hade ändå hyfsad koll. Järdler tycker jag också skötte sig bra idag, och gjorde någon riktigt viktig brytning. Och hans ersättare på platsen var inte sämre han. Texas kom in och överöstes med beröm av folk runt omkring mig på läktaren, och han också näst intill fel fri den tiden han var inne. Jag var väl ganska negativ när jag såg att han skulle in. Men han kom in med en inställning och löpvilja som jag tror lyfte hela laget. Så nästa gång HBK går bet i offensiven så tycker jag att man ska slänga in Texas. Spelar ingen roll var han får spela, bara in med honom och han inställning. Robin längst bak också en okej match.