Sista på Örjan i vår

Efter lite vila så är det imorgon åter dags för HBK att spela fotboll. Det är återigen hemma på Örjan, och det är Djurgården som kommer på besök. Det är också sista matchen på hemmaplan innan VM-uppehållet. Då har HBK följt några andra klubbars initiativ och har idag sålt biljetter för halva priset innan i sin shop mitt inne i stan. Så förhoppningsvis ser folk det som ett bra tillfälle att se allsvensk fotboll imorgon, och att det blir årets hittills största publiksiffra imorgon. Men vi får väl se.

 

Det är alltså Djurgården som kommer på besök. Djurgården som precis som många andra lag har blandat och gett en del under våren. Men de ligger några placeringar högre än HBK med en poäng mer. Och man har en del spelare som man måste hålla koll på. Däribland finske Kasper Hämäläinen, spännande Christer Youssef och förre HBK-spelaren Sharbel Touma. ”Shabbe” som kom tillbaka till Allsvenskan precis innan den skulle dra igång. Det blir han första matchen på Örjan sedan det tappade guldet 2004. Men det kommer att bli ytterligare en tuff match imorgon.

 

HBK har ju tre raka uddamålsförluster efter 1-2 i söndags mot Häcken, och innan dess 0-1 mot Kalmar och 0-1 mot Brommapojkarna. Det har alla varit matcher där anfallsspelet inte alls fungerat. Det ha såklart gjort att HBK har fallit en del i tabellen, och ligger nu oroande nära kvalstrecket.

 

Som sagt så här det inte riktigt sett helt bra ut den senaste tiden. Och det är anfallsspelet som har sett sämst ut. Och det är verkligen oroande. För att jag tycker detta känna alldeles för bekant, det är nästan så man sitter och ryser. För vad var den vanligaste synpunkten jag hade under förra året? Just det, för dåligt anfallsspel. Och precis som förra året så början man fundera på om man borde gå över till 4-4-2. För det är väldigt vad toppforwarden, och då oftast Emil, blir ensam ibland. Det känns ju inte riktigt som om positionen bakom där, som offensiv mittfältare/släpande forward riktigt fungerar. Bara det att jag har svårt att riktigt bestämma vilket term jag ska använda säger en del. För att om han ska vara släpande forward så känns det ju som om han hamnar alldeles för djupt ner i banan, och därför inte understöder den rena anfallaren ordentligt. Och om han ska ses som en ren mittfältare så känns det ju som en lite sämre idé, för att forwarden får för lite stöd. Alltså hur som helst så vill jag se att den släpande forwarden blir en släpande forward och kommer närmare anfallaren i spelet, och kan på så vis hjälpa honom att få fast bollen i anfallszon.

 

Defensivt så är ju det mest positiva just nu ändå Richard Magyar, som jag ändå tyckte visade en del bra intentioner senast, och som med lite mer rutin kan bli en riktigt stabil mittback. För än så är han ju lite ovan vid det allsvenska spelet och det tar ju ett tag att riktigt komma helt rätt. Förresten så gjorde ju även Texas ett riktigt intressant inhopp senast, och kanske tog han även plats i startelvan till imorgon. Annars så har väl backlinjen sett någorlunda ut. Men det finns ju fortfarande en del kvar att göra.

 

Också har vi kämpaglöden och viljan. Men har ju i likhet med resultaten inte haft någon fighting spirit egentligen den senaste tiden. Man måste verkligen ta tag i detta. Förhoppningsvis så har det haft att göra med det tuff spelschemat, och att man kommer mer taggade till imorgon. Eller man måste komma mer taggade till imorgon. Och verkligen gå in i varje duell. Sedan måste ju även passningsspelet se bättre ut. För även om det såg bättre ut senaste, så var det absolut inte tillräckligt bra. Och på Örjan kan man absolut inte skylla på planen, för är det någon som kan planen på Örjan så är det ju HBK.

 

Så imorgon gäller det verkligen att man har käkat taggtråd, och verkligen går in och ger 110 procent.

 

Tredje raka förlust är allt annat än bra. Men nu får man nästan en vecka att vila på. Förhoppningsvis kommer man mer laddade till matchen hemma mot Djurgården på lördag, annars blir det riktigt tungt.

 

Se till att gräset ligger med "grôna sidan opp"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0