Skön seger inför uppehållet

HBK kunde idag bryta sin förlustsvit och ta tre poäng hemma mot Djurgården. Det efter ett mål början av matchen, och ett precis i slutet av matchen, vilket gjorde att segersiffrorna skrevs till 2-0.

HBK ställde upp med detta lag:

Robin Malmkvist

Ryan Miller, Johnny Lundberg, Tommy Jönsson, Per ”Texas” Johansson

Anel Raskaj, Mikael Rosén

Emil Salomonsson, Anselmo, Michael Görlitz

Marcus Olsson

Matchen började väl ganska avvaktande egentligen. Djurgården bjöds på ett par lägen precis i början, som HBK-spelarna helt får ta på sig. Men det är inte Djurgården som hittar rätt, utan HBK. I efter 10 minuter så kan Anselmo nicka in 1-0 efter inlägg från Mackie. Kändes ju väldigt viktigt att man fick första målet, och har det att spela på. Och spelade på det gjorde man verkligen. För efter en ändå ganska bra period efter målet, då man skapade några chanser till, så började man alltså redan i slutet av första halvlek spela lite på resultatet. Kändes verkligen illavarslande. Men Djurgården lyckades inte skapa speciellt mycket innan paus, utan det stod 1-0.

Inför andra halvlek så gjorde HBK ett byte. Emil gick ut, och Prent kom in. Och nu märks det verkligen att HBK börjar försvara sin ledning. Och det hamnar bara längre och längre ner i banan. Men Djurgården skapar inte så jättemånga riktigt farliga lägen, men lite småfarligt blir det ju då och då. HBK kommer fram i lite sporadiska lägen nu. Med lite mer en tjugo minuter kvar av matchen så byts Mackie ut, och in kommer Sise som var tillbaka efter skada. Och han kommer in och ger bl a Görlitz ett friläge, men som Görlitz helt tappar bort. Sise är också inblandad i en situation med lite mindre än tio minuter kvar, som var mindre bra. Han ger nämligen Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray en spark på halsen. Och han ska nog vara glad att han bara får ett gult kort. Sportsligt sedan av publiken att applådera när Touray reser sig. Men Sise avslutar ändå sin insats med att frispela Anselmo med två minuter till full tid, som behärskar slår in bollen bakom Touray. I och med det målet så kändes ju matchen avgjord. Djurgården lyckas inte heller skapa något riktigt under den tiden som är kvar av matchen. Utan HBK kan vinna matchen med 2-0.

Oerhört att man kunde vinna matchen idag. Man har ju haft en tung period bakom sig med tre raka uddamålsförluster. Och spelet har ju inte heller varit det bästa under dessa matcher. Idag fick man alltså till och börja med vinna matchen, och få med sig tre poäng. Sedan så såg ju ändå spelet bättre ut idag. Men det känns ännu inte som om det är riktigt hundra, utan det finns fortfarande en del att jobba med. För man ska väl vara ärlig och säga att Djurgården inte var det vassaste laget framåt idag. Har ju haft det tungt på bortaplan i år, och det kändes nog ganska tungt att släppa in första målet. Men trots det så fick man alltså komma till några lägen, och det mycket p g a slarv från HBK. Det för det kändes en aning virigt centralt bakåt. Tommy vet vi ju hur han spelar ibland, men även Johnny kändes en aning instabil idag. Men det resulterade ju som tur var inte i speciellt många lägen för Djurgården, men ändå. På kanterna kändes det lite stabilare. Ryan gör inga spektakulära ingripanden, men gör det ändå okej. Texas vet man ju alltid vad man får av, och Järdler saknade inte idag tycker jag. Och sedan kändes det som om Robin har vuxit in målvaktsrollen, och gör även idag en bra match med flera fina räddningar.

Framåt så tycker jag att mycket börja med Anel, som ju växt i år och gått och blivit en nyckelspelare. Är ju väldigt bra på små ytor och fördela spelet. Gus jämte honom kändes väldigt anfallsvillig, och följde ofta med i anfallen. Sedan väl där framme så gjorde Mackie och Anselmo det bra. Mackie har tagit ett steg till i år och känns vassare längst fram än Emil. Anselmo börjar också verkligen hitta rätt i spelet, också gör han ju mål. Redan gjort fler mål i år än vad han gjorde förra året. Men spelet på kanterna var mindre bra. För varken Emil eller Görlitz gjorde någon glad idag. Emil var helt osynlig den halvlek han var med. Görlitz syntes mer, men gjorde det inte bättre. Han verkar vara helt under isen just nu, och gör inte mycket rätt. Slarvar ju bl a bort ett friläge, något som han inte hade gjort i form. Den som gjorde bäst på kanten var väl egentligen Prent som gjorde en stabil andra halvlek. Och det ska väl sägas att även passningsspelet så lite bättre ut idag, och en aning bättre närkampsspel. Men det räckte ju i alla fall till seger.